Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Lisää kaasua kehiin

En voi olla kommentoimatta. Kaasukiista ajoittui ihan sattumalta ajalle jolloin:
  • Euroopassa on talvi ja tavallista kylmempää.
  • Itämeren kaasuputken ympäristövaikutuksista nikoteltiin ja niiden hyväksymättä jättäminen uhkaa lykätä putken rakentamista.
...joten Venäjä päättää järjestää pienen kaasukiistan jouduttaakseen päätöksentekoa. Kysehän oli siitä, että Venäjä oli yhtä-äkkiä huomannut Ukrainan varastavan kaasua heidän järjestelmästään. Juuri nyt (ihan sattumalta) koetti se hetki, jolloin heidän sietokyky asiaa kohtaan loppui ja kaasuhanat suljettiin "Ukrainaan". Se ei ollut ylittynyt monen vuoden varastamisen seurauksena.

Miksi eurooppalaiset eivät ole syyttäneet Ukrainaa kaasun varastamisesta ja kriisin aiheuttamisesta? Koska kyse oli Venäjän poliittisesta painostuksesta, pelleilystä Ukrainan ja Venäjän välillä, jotta Eurooppaa voidaan painostaa energiariippuvaisuudella. Uutisetkaan eivät uskaltaneet sanoa tätä suoraan. Niitä lukiessa ja katsoessa oli huvittavaa huomata, kuinka kieli yritettiin pitää keskellä suuta. Hyvä Suomi! Linja pitää eli kantaa ei uskalleta ottaa. Jos otettaisiin, me pyytäisimme anteeksi Venäjältä, ettei voitu estää Ukrainaa viemästä heidän rakasta kaasua.

No jospa se putki tulisi tällä konseptilla rakennettua. Toivottavasti moni uistin tarttuu putkeen...

[Update]: Nähtävästi olen ainakin osittain väärässä Ukrainan syyttömyyden suhteen...

Tunnisteet: ,