Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, maaliskuuta 22, 2010

Nokia Ovi Music

Olen usein halunnut testata Ovi Music musiikkikauppaa. Olen saanut muutamia kuponkeja palveluun, mutta ne eivät ole toimineet.  Menossa olevan Pepsi kampanjan koodit sen sijaan toimivat ja sain ladattua muutaman biisin kaupasta.

Miksi en halunnut maksaa kappaleista ja kokeilla aikaisemmin? Doh, kuka haluaa maksaa Windows DRM suojatusta musiikista penniäkään! Periaatteet kunniaan. Toisaalta kokeilu piti ajoitaa työpaikalle, jossa on Windows kone ja Explooteri tai Ovi Suite asennettuna. Kivoja usein tarvittuja lisäkilkkeitä. Kokeilun olisi voinut suorittaa myös puhelimella, mutta eihän sinne tavalliset Ovi.com:n tunnukset kelvanneet.

Kone piti buutata kahdesti ja puhelin kerran. Näitähän joutuu tekemään, kun systeemiä saatetaan ajan tasalle. Pepsin koodi koneeseen, tutustumaan musiikkivalikoimaan, joka on selvästi painottunut ns. eurooppalaiseen main stream kamaan ja lataamaan. Palvelu toimii yllättävän kivuttomasti ja biisit saa helposti puhelimeen.  Asia mikä kappaleissa häiritsee on käyttäjän notifionti soitto-oikeuksien tarkistuksesta. Tämä ei näytä olevan kerta laaki, vaan tarkistus suoritetaan melkein jokaisella soittokerralla. En laittaisi hanttiin, vaikka kyseisen dialogin saisi asetuksella piilotettua. Ei minulla todellakaan kiinnosta katsella kyseistä dialogia uuden kappaleen vaihtuessa.

Tästä tulikin mieleen, mitä jos olen matkustamassa lentokoneessa? Silloin puhelin pitää laittaa offline -tilaan, jolloin verkkoyhteyttä ei saa. Voinko soittaa ostettuja kappaleita, jos niiden soitto-oikeuksia ei voida tarkistaa? Voilá, Nokia yllättää ja antaa soittaa kappaleet ilman tarkistusta. Soittimeen on kaiketi ympätty aika, jonka aikana kappaleita voidaan kuunnella ilman, että soitto-oikeuden tarkistus onnistuu. En kuitenkaan luota/pidä tuollaisista tarkistus rutiineista, joten poltin biisit levylle ja tein niistä oikeita mp3:a. Sekin toimi moitteetta, joten palvelu toimii yllättävän joustavasti.

Soittimena en osaa Ovi Music:sta sanoa halaistua sanaa, koska käytän muita soittimia. Ei se varmasti ole samalla tasolla kuin vastaavat 5-10 vuotta hiotut ohjelmat :).


Nokia Ovi Music 
Ovi Music on lopultakin kokeiltu




Kyllä tuosta vielä hyvä tulee, kunhan riisuvat kolminkertaisen Windows riippuvaisuuden pois.

Tunnisteet: