Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Kansanedustajille jälleen kerran palkankorotus

Kansanedustajien palkkoja nostettiin taas vaihteeksi [via HS]. Seuraavan kerran niitä nostetaan ensi huhtikuussa. Vaaleissa asia ei nouse teemaksi ja jos nousee se unohdetaan välittömästi vaalien jälkeen.

Kansanedustajat eivät päätä tätä nykyään itse palkoistansa. En ole huomannut, että muutos olisi hillinnyt kansanedustajien palkankorotuksia. Onhan se selvä, että suuressa palkassa pienikin korotus on euromääräisesti suurempi ja tuntuu suurelta, mutta onhan niitä nostettu reilumminkin.

Napina osasto: Koska kansanedustajilla ole mitään valtaa, miksi niiden palkkoja edes nostetaan. Hehän hyväksyvät vain virkamiesten ja EU:n ehdotuksia tai korkeintaan hiovat sanamuotoja uuteen uskoon, jotta näyttäisi heidän tekevän edes jotain. Tämän lisäksi he päättävät lakeja, ehkäpä vielä itse ehdottamiaan (Oi mulla on valtaa arrggghhh!!!! Täytyyhän sillä jotain tehdä. My existence!), jotka ovat ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa ja joita joudutaan heti muuttamaan, kun asiasta on valitettu EU-tuomioistuimeen.

Kansanedustajat säätävät myös ihan turhia ja typeriä lakeja kuten LEX-Karpela. Mitä järkeä on säätää tällaisia lakeja: Periaatteessa näin et saa tehdä, mutta emme voi sitä valvoa eikä toiminta ole sinällänsä rangaistavaa. Onko Yhdysvallat ja kaverit teoston ympärillä nyt tyytyväisiä, kun meillä on mp3:sten teko kielletty (kun tietyt ehdot täyttyvät)? Kyllä levymyynti lähtee nyt lentoon. Toinen samanmoinen lakin on polkupyöräilyn kypäräpakko. On siitä ollut paljon hyötyä!