Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Alueellinen tasa-arvo kunniaan

Käynnissä oleva Medi-Heli -keskustelu ottaa pattiin aika rankasti [via HS]. Kyse on Helsingissä ja Turussa toimivan Medi-Helin valtion rahoituksesta. Yllättävintä kyllä jutuissa ei mainita muita lääkäri-/pelastushelikoptereita kuten Aslak, Sepe ja Ilmarinen. On niitä muitakin, mutta en nyt jaksa muistaa niiden nimiä. Onko näin, että Etelä-Suomessa asuvien palveluita turvataan valtion varoilla, mutta pohjoisempana asuvien palveluita ei tarvitse? Olemmeko me pohjoisempana asuvat ihmiset vähempiarvoisia? Onko meidän henki on vahvempi - ei ne mitään helikoptereita kaipaa. Kyllä ne ambulanssia jaksaa odottaa. Juokoon odotellessaan poron kusta.

Ilmeisesti valtio rahoittaa vain niitä tahoja joiden hallituksissa istuu kansanedustaja. Hehän ovat parhaita lobbareita. Vieläpä demari. Tässä haetaan selvästi kuviota, valtio on kerran aloittanut ylläpidon sitä jatketaan vanhasta muistista yhä uudelleen ja uudelleen. Viran puolesta vähän rutistaan pelastaen edes hieman kasvoja. Hyvähän se on Helsingin herrojen tukea omia palveluita. Näinhän se normaalisti on, pidetään huoli vain omista asioista ja hyvinvoinnista. Mitäpä niitä muille? Minä itse.

ps. Valtio tukee kaikkia pelastushelikoptereita ja tietenkin RAY, mutta kyse on siitä miten niitä tuetaan ja siitä onko tuki tasavertaista.