Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Manipulaatiota

Iltasanomissa oli juttu Libanonin sodan kuvaväärennöksestä ja siitä miten siellä väärennetään tilanteita esim. palkattuja surijoita ja lapsiuhreja siirrellään tilanteesta toiseen, jotta heidän määränsä saataisiin näyttämään suuremmalta.

Itse kiinnitin huomiota vastaavaan jokunen vuosi tms. sitten, en muista tarkkaan, kun Israel oli pommittanut palestiinalaisia. Sattui vaan niin, että kuvaajaryhmä oli päässyt paikalle liian aikaisin. Huomasin, kun kuvan syrjästä (sivukujalta) tuli mies kuollutta lasta kantaen juoksun kanssa ja heti kohta hän oli kameroiden edessä valittamassa ja itkemässä kuinka lapsia tapetaan :D Hienoa!

Lisäksi on väitetty, että kyseiset sissi"sotilaat" käyttävät lapsia ihmiskilpinä tms. jolloin heidän eliminoimisensa aiheuttaa väkisin lapsi- ja siviiliuhreja. Lapsi- ja siviiliuhrit ovat heille aina propaganda voitto.

No joka tapauksessa sodassa kaikki ovat väärässä eikä tiedä mihinkä uskoa. Tuli vaan mieleen, koska olen katsonut tuota World at War DVD boxia, kun saksalaisten hirmuteoista puhutaan niin paljon vaikka Neuvostoliitossa tuhottiin määrällisesti enemmän ihmisiä sodan aikan ja sen jälkeenkin. En tässä puolustele saksalaisia vaan sitä, että kaikista asioista ei puhuta vain niistä jotka ovat ns. muodikkaita. Onhan Saksa selvästi lähempänä Eurooppaa kuin Neuvostoliitto, joten heistä puhuminen on meille tärkeämpää.

Update: YouTube auttaa tässäkin asiassa. Tässä yksi esimerkki vääristelystä [via khilou].