Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Hätäisesti politiikkaa

Pirkkalan kunnan Pirkkala-lisä on hauska politiikan objekti. Siitä riittää kiistelyä ja vääntelyä kaikille tahoille. Viimeisin ja kummallisin käänne on se, että Pirkkala-lisän maksatuksesta tehty esitys oli kielteinen, yllätys, eli käytännössä valtuusto äänestää sen lopettamisesta. Yllättävintä oli, että kunnan hallituksessa kielteistä kantaa eli tuen maksatuksen lopettamista, kannattivat Vasemmistoliitto, SDP ja Vihreät ja vastaavasti puolustivat vain Kokoomuksen edustajat.

Maailma on kääntynyt päälaelleen. Vasemmistoliiton ja SDP:n pitäisi periaatteessa tukea sosiaalisia etuuksia tms. ja Kokoomuksen tulisi edistää hyvätuloisten etua - kaikki töihin mentaliteetilla. Heikot sortuu elon tiellä - jätkä sen kuin porskuttaa, kuten muuan kuulu virsi kuuluttaa. Vihreät kannattavat ihan mitä sattuu (kenen puolella he ovat nyt loisimassa), kunhan ei puhuta perheistä. Tuuliviiri.

Johtopäätös: Paikallispoliitiikassa voit kannattaa ihan mitä haluat puolueen yleisestä linjasta riippumatta, kunhan kantaan liitty jollain tavalla politiikka ja sen voima suhteet. Itse asialle on ihan sama.

Update: Pirkkala-lisästä tehtiin jälleen kerran päätös jossa sitä jatketaan vuodella. Pöytäkirja ei ollut vielä ilmestynyt tänne, mutta viidakkorumpu kertoi. Ehkä äänestäjien mielipiteellä sekä resurssien rajallisuudella on vielä jonkinlaista vaikutusta? Mene ja tiedä.