Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008

Surkea kalakesä 2008

Kalakesä 2008 oli kauttaaltaan surkea Tampereen Pyhäjärvellä. Kuulopuheiden mukaan se oli myös muille.

Tein viimeisen uistelureissun viime sunnuntaina ja koko kesän saaliiksi jäi kaksi kalaa. Tuntuu todella reilulta, sillä kävin kalassa järvellä enemmän kuin koskaan. Jopa varmat ottipaikat pettivät ja jouduin laajentamaan uistelureviiriä, mutta ilman tuloksia.

Säät eivät suosineet lainkaan. Tuulet puhalsivat usein lännen ja pohjoisen väliltä, mikä on pahinta näille osille Pyhäjärveä. Pienellä veneellä ei saata lähteä liikkeelle näillä tuulilla ja tuuli puhaltaa kalat ties minne. Niitä en löytänyt tänä kesänä. Ja ne sateet. Satoi, satoi ja satoi. Kaloilla ei napannut, kun alati satoi. Se tuli todetuksi ja kastutuksi.

Kalastuksen todetaan olevan halpa harrastus. Kaikki on suhteellista, mutta äkkiä laskettuna kesän kalojen kilohinnaksi tuli 40 Eur. Halvemmaksi tulisi käydä kauppahallissa. Onneksi en saanut enempää kalaa. Ei sillä, että olisin tuonut yhtään kalaa kotiin, koska vielä on yksi toissa kesän hauki pakkasessa. Täytynee laittaa vene ja moottori myyntiin tai varkaille, jotta toivutaan kesän aiheuttamista taloudellisista tappioista. Toisaalta kalojen perkuu on ikävää ja ulkoilu mukavaa, joten positiivisella mielellä mennään. Uutta kalakesää odotellessa paremmalla menestyksellä. Enää ei voi huonommin mennä paitsi Pyhäjärvellä.

Tunnisteet: