Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Ovi.com

Olen yrittänyt tutustua kyseiseen palveluun useasti ja ymmärtää mitä sillä haetaan siinä onnistumatta. Tässä kuitenkin muutama havainto käyttökokeiluista. Täytyyhän sitä ainakin viran puolesta tietää mitä ovi.com kätkee sisäänsä.

Palvelun käyttöönotto: Etusivulla luvattiin, että monen Nokia-saitin tunnukset käyvä. Minulla on Forum Nokian ja Moshin tunnukset. Eivät toimineet, joten rekisteröitymään - hurraa siis. Katsopas, näillä tunnuksilla sai toimimaan vain osan palvelua. Seuraavaksi tunnukset Ovi Shareen ja N-gage alueille. Nyt minulla on kolmet tunnukset ns. yhteen palveluun. Fiksuna yritin tehdä samat tunnukset kaikkiin palveluihin ja onnistuinkin kahdessa kolmesta. En ottanut kaikkia palveluita käyttöön, joten rekisteröitymisien määrä saattaa olla vielä hurjempi. Aloitusta ei todellakaan ole tehty käyttäjäystävälliseksi. Miten "samaan" paikaan täytyy tehdä eri tunnukset? Voi hyvää päivää! Kaiken herkun lisäksi palvelu ei tahdo jaksaa muistaa tunnuksia, mikäli kirjaudun palveluun eri koneilta tai sitten herkkukeksit häviävät koneelta ihmeellisesti. Kaikesta vastustuksesta huolimatta, jaksoin itse palveluun asti.

Mitäs sitten? Kalenterin ja kontaktit voisin synkata. Ei vain toimi minun puhelimellani ( se on tullut vasta myyntiin ja on mallia S40). Nöyrästi toinen luuri kouraan ja kokeilemaan. Synkronointi on todella nopeaa. Tuntuu jopa nopeammalta kuin PC Suitella. Erittäin yllättävää - ehkä se Wintoosa on vaan niin hidas. Linuxissa puhelimen synkronointi on hankalaa, mutta ovi.com:iin synkronoituu todella helposti, koska se toimii verkossa. Linux-käyttäjälle hyödyllinen palvelu, jotta saa kontaktit turvaan. Mikäli jaksaa hoitaa menot tuonne ovi.com:n kalenteriin, ne saa sieltä helposti puhelimeen - kuka niitä nyt jaksaa puhelimeen naputella. Positiivinen yllätys. En kuitenkaan tiedä, miten puhelin menee sekaisin, jos sen synkronoisi PC Suiten kanssa. Onneksi se ei toimi Linuxissa niin ei tarvitse kokeilla.

Seuraavaksi kävin kiinni Share on Ovi. Koska käytän jo Flickr:ä, tämä palvelu tuntuu turhalta. Kokeilin siitä huolimatta. Sharen plussana on se, että sinne voi ladata videoita ja musiikkia kännykästä. Tätä ei voi tehdä Flickr:llä, mutta kuka nyt haluaisi katsella kännykällä kuvattuja heiluvia videoita tai huonoja keikkanauhoituksia? Palveluun on helppo ladata kuvia käyttämällä, joko Share on Ovi softaa, ShoZua tai sähköpostia. Saitilta voi lähettää puhelimeen sähköpostiosoitteen (kontaktin), jotta sähköpostilla lähetys olisi tehty mahdollisimman helpoksi. Ei tarvitse itse näpytellä. Lähetys on yhtä helppoa tai hankalaa kuten Flickr:n kanssa, joten ei siitä enempää. Latasin muutaman kuvan teaseriksi, joten tsekatkaa hurjat kuvat täältä.

N-Gage: En ole koskaan tykännyt pelata kännykällä. Liian hankalaa = huonot näppäimet, pelituntuma ja pieni ruutu, joten liikkeisiin pitäisi reagoida liian nopeasti eikä kokonaiskuvaa ehdi hahmottaa.

WebShare koneen ja puhelimen välillä. Tarpeeton, koska käytän Avvenua, joka on ilmainen. Nokian vastaavasta palvelusta en osaa sanoa onko peruskäyttö ilmainen jne. mutta tilausvaatimus ja luottokorttinumeron luovutus lopetti tilauksen tekemisen. Miksi edes vahingossa maksaa tarpeettomasta tavarasta? Avvenussakaan ei online web share ole ilmainen, joten koneen täytyy olla käynnissä, jotta kännykällä pääsee sen tiedostoihin käsiksi. Liian hidasta säätöä, joten oikeaa käyttöä tälle en keksi. Olen kokeillut sitä muutaman kerran ja todennut hankalaksi versus kännykkä massamuistilaitteena. Tietty koneella täytyy olla, jotta tiedostoihin pääsee käsiksi :)

Musiikkikauppa: Your browser is not supported, joten ei varmaan käyttiskään. Eipä iTuneskaan toimi Linuxissa, joten turvautukaamme Amarokkiin ja hoitakaamme musiikki muita teitä. Ei minua muutenkaan kiinnosta musiikki Wintoosa tai muuten suojatussa muodossa.

En voi sanoa rehellisesti, että ovi.com:ssa olisi jotain mitä tarvitsisin. Kuvien jako on ainoa palvelu jota käytän "aktiivisesti" puhelimesta ja siihen Flickr riittää mainiosti. Tästä näkee hyvin, että early bird catches the worm. Jälkeenpäin on hankala kaapata käyttäjiä kopioimalla toisten tuotteita ja saavuttaa kriittistä massaa, jotta palvelu lähtisi lentoon. Nokia voi tässä ehkä onnistua, koska palvelu on jo niin monessa puhelimessa valmiina. Palvelusta puuttuu kuitenkin jokin koukku, jotta sitä jäisi käyttämään. Mitään uutta ja ihmeellistä se ei tarjoa, joten jatkanen muiden tuttujen palvelujen käyttöä kunnes toisin todistetaan.

Jätin suosiolla testaamatta Ovi PC Suiten. Sen pitäisi toimia Linuxillakin joskus ainakin foorumeiden mukaan...

DISCLAIMER: Olen Nokialla töissä, mutta yritän olla rehellinen. Näkökulmat ovat omiani...

Tunnisteet: ,