Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, tammikuuta 22, 2009

Spotify

Sain kutsun Spotifyyn. Kiitos paljon! Olin hieman skeptinen palvelun suhteen, mutta olenkin näin alustavasti tyytyväinen. Ohjelman toimintaan saattaminen töissä oli hieman monimutkaista, johtuen työpaikan tiukasta proxystä, mutta sopiva rako tällekin löytyi. Mikä parasta Spotify tukee myös Last.fm scrobblausta joten sekin puoli on kunnossa (jostain syystä ohjelma ei pääse serveriin kiinni...).

Mainoksiin en ole vielä liikaa ärsyyntynyt eli niitä ei ole liian tiheässä. Yleensä en kuuntele radiota. Jos kuuntelen sitä, vaihdan kanavaa välittömästi mainosten tultua, joten saas nähdä miten tämän kanssa käy.

Musiikkikirjasto on laaja. Palvelussa on useita levyjä joita en omista ja joita voin nyt luukuttaa surutta. Yeah!

Kutsuja en ole vielä saanut, mutta heti kun saan laitan jakoon. Eiköhän niitä kerry, kun jaksaa kuluttaa palvelua tarpeeksi paljon.

[Update]: Blogin kommenttien mukaan Last.fm tuki ei tue proxyä ja ei siksi toimi (ei reagoi redirect käskyyn). Tätä ei saa toimimaan töissä, jossa tätä softaa käytän. Kotona on vain Linux, joten fiksiä odotellessa - ei sitten scrobblata.

[Update2]: Spotify oli triggeri, jotta asensin Winen koneeseen, mitä iTunes ei ollut. Nyt voin kuunnella musiikkia Spotifyllä kotona Linux-koneella. Yeah baby! Niin ja Last.fm toimii, kun on ystävällisempi verkko ympärillä :)

[Update3]: Spotifyn käytössä ärsyttää eniten se, että musiikkia ei saa mukaansa. Levyt/mp3:t on yhä ostettava, jos ne haluaa mp3-soittimeen tai kännykkään ja kuunnella musiikkia bussissa. Spotifyn ansiosta ei tule ostettua turhia levyjä, vaan aidosti hyviä levyjä joista tykkää. Onhan niitä voinut luukuttaa rajatta ja tutustua niihin perinpojaisesti.

Spotifyyn on tehty ja tehdään kiivaasti mobiilisovelluksia, mutta en jaksa uskoa niiden toimivuuteen ja soittimen/puhelimen akunkestoon. Spotify on kräkätty, joten musiikit voisi halutessaan imeä koneelle, mutta helpommalla pääsee, kun ostaa levyn valmiiksi mp3-muodossa. Ei ne nyt niin paljon maksa...

Siinä se nyt pyörii out of the box!

Tunnisteet: ,