Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, toukokuuta 25, 2009

S60 kalenterin ja kontaktien synkronointi Googlen kanssa

Google tukee nyt myös S60 puhelimissa kalenterin ja kontaktien synkronointia. Mikä parasta tarjolla on push-synkronointi eli muutokset verkossa kontakteihin ja tapaamisiin näkyvät puhelimessa automaattisesti ja päinvastoin. Tässä syntyy hyvä kiritystilanne Nokian ovi.com:n kanssa, sillä se ei tietääkseni tue push synkronointia. Pojille tulee kiire lisätä se palveluun, kun Google tarjoaa sitä jo ilmaiseksi.

On selvä, että verkkoon tehtävä push synkronointi tulee ja valtaa perinteisen PC Suiten kautta tehtävän synkronoinnin, ainakin siviilipuolella. On paljon kätevämpää, jos puhelin ja tietokoneen tiedot pysyvät automaattisesti synkassa. Et kuitenkaan muista synkronoida niitä tarpeeksi tiheään. Tämä myös poistaa riippuvaisuutta yhdestä koneesta, jota käytät masterina. Nyt voit pitää kalenteristasi huolta missä vain ja muutokset tulevat mukanasi. Hienoa! Sama toimisi työjutuissa, jos jaskaisin konfiguroida Mail for Exchangen (Googlen ratkaisu vaatii myös tuon), mutta kukapa haluaa työasioiden seuraavan vapaa-ajalle ;).

En ole kokeillut kyseistä palvelua, koska en halua sotkea puhelimen kontakteja. Jos käyttäisin Googlen kalenteria ja osoitekirjaa vielä useammin, olisin erittäin iloinen käyttäjä. E75/E71/... tukee muistaakseni siviili- ja työmoodia, joten siihen voisi saada siviilipuolelle oman synkronoinnin ja töihin Exchangen, eikä kontaktit ja kalenteri menisi sekaisin. Nyt tuo kuulostaa ja paljon paremmalta puhelimelta, mutta en ole tuosta aivan varma...

Tunnisteet: