Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, joulukuuta 23, 2010

Voddler huoh...

Joku oli mennyt lähettämään minulle kutsun Voddleriin. Olen vältellyt sitä tähän asti ja ollut erittäin tyytyväinen. Miksi olen vältellyt Voddleria? Se ei toimi Linuxissa, eikä sitä saa siellä helposti pelittämään vippaskonsteilla. Hyvä Ruotsi!

Eilen oli kutsu postilaatikossa: Kaverisi kutsui sinut Voddleriin. Harmi, että kutsussa ei ollut kuka kaveri suoritti kutsumisen. Olisin voinut lähettää reklamaatiota :D.

Työläppäri sattui olemaan kotona (featuring ihana Wintoosa), joten asensin sen sinne ja yritin soittaa elokuvia. Onnistumiseen meni yllättävän paljon aikaa: Cannot find DRM-server ja sitten kun se vihdoin löytyi elokuvat stoppasivat 2-10 minuutin välein. Ja jotta ne sai uudelleen näkymään, kesti noin 5 - 10 minuuttia. Start/Stop Voddler client jne. Ilta tuli tuhlattua tuon parissa.

Itse konsepti on hyvä ja olisin valmis maksamaan elokuvista tuon pari dollaria/euroa, mikäli saisin ne streamattua DLNA:lla televisiooni helposti. Ehkä se on jotenkin mahdollista, mutta en heti ainakaan keksinyt miten. Elokuvia ei saa omalle levylle, josta ne voisi siirtää DLNA-serverin alle näkyville.

Toinen itkua aiheuttava ominaisuus oli se, että elokuvat eivät soineet selaimessa. Mikäli olisivat, Linux katselukin olisi onnistunut. Dokumenttejä olisi hyvin voinut katsoa selaimellakin, koska niissä sisältö on kuvanlaatua tärkeämpi ominaisuus.

Voddler on varmaan pultattu jotenkin "kehuttuun" Elisan viihdepakettiin, koska se näytti mainostavan rekisteröintiä sinne... Varmasti toimii helposti ja intuiivisesti... Tyvestä puuhun noustaan.