Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Tekijänoikeusjärjestöjen järjetön ahneus

Tekijänoikeusjärjestöjen ahneus yrittää tappaa jälleen kerran yhden potentiaalisen median jakelukanavan. Tarkemmin sanottuna sen yhden miehen ahneus, joka vaikuttaa näissä kaikissa järjestöissä. Yleensä bisnesmaailmassa toimitaan siten, että kummallekin osapuolelle sopimus on hyödyllinen ja pystyvät harjoittamaan omaa bisnestänsä kannattavasti. Kuten Sektorin jutussa mainitaan tämä ei ole toteutunut tekijänoikeusjärjestöjen kanssa asioidessa. Tästä syystä töissäkin pitää keskittyä ulkomaalaisten nettiradioiden tarjontaan. Mobiili-TV:n kanssa käy varmasti samalla tavalla. Asiassa on vain yksi pieni ongelma, ulkomaalaiset signaalit eivät yllä takahikiälle asti.

Tällaisen toiminta vaikuttaa loppupeleissä siten, että median kulutus laskee ja tekijänoikeusjärjestöt saavat vähemmän korvauksia. Vähenemisestä syytetään sujuvasti piratismia. Joskus kannattaisi vilkaista peiliin ja tutkia kuka sieltä oikein katselee?

ps. Posti toi eilen yhden tilatun levyn. Siinä oli yksi erikoisuus. Ääniraidat oli poltettu levyn kummallekin puolelle. Kestää paremmin kulutusta, koska molemmat puolet voi naarmuttaa :D. Hieno idea.