Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Astianpesukone

Viime torstainan tai perjantaina juteltiin työpaikan kahvipöydässä rikkoontuneista kodinkoneista ja muusta asiaan liittyvästä. Enpä arvannutkaan kuinka ajankohtainen aiheesta tulisi. Astianpesukoneemme hajose perjantaina iltapäivällä. Itse tulin kotiin siinä kahdekan maissa illalla, joten sinä päivänä ei voinut muuta kuin todeta koneen hajonneen.

Lauanta-aamuna ensimmäisenä luuriin kiinni. Soitin paikalliselle kodinkonekorjaajalle: "Ai astianpesukone, krrh hrrh köh köh, kun mulla on tätä flunssaakin vielä ja saikkua." Ei sitten. Seuraavaksi soittamaan erään keskikokoisen kaupungin huoltoliikkeeseen. Ei vastausta vaikka numero on päivystysnumero. Kokeilen suuren kaupungin suurta liikettä. Sieltä vastattiin ja oltiin asiantuntevia ja kerrottiin todennäköinen vika koneen vikailmoituksen perusteella. Mutta mutta, Pirkkala hmm, seuraava huoltoaika... hmm kun tuo toinen huoltomies jää vissiin isyyslomalle hmm... no ei ens viikolla vaan seuraavalla sopisi... Soittakaa maanantaina niin tiedämme tarkemmin. No antaapa tämänkin olla.

Ei muuta kuin kädet toimiin ja tiskaamaan, kunnes arki tulee ja saadaan joku halukas korjaaja langanpäähän. Tiskaus ei oikein hotsita, kun kone on vieressä. Maanantaina vastattiin sieltä keskikokoisen kaupungin "päivystysnumerosta" ja huoltomies lupasi tulla seuraavana päivänä. Hienoa ja näin tapahtuikin. 75Eur tulvasuojan laukeamisesta. Tätä voisi tapahtua useamminkin NOT. Parempi sekin kuin käsintiskaus.

Huoltofirmojen ilmoituksia ja olemattomia internetsivuja selaillesani ihmettelin suuresti, miten voi olla niin hankalaa ilmoittaa omat aukioloajat edes jossain ilmoituksessa? Tai tehdä edes yksinkertaiset nettisivut: _body_Valle Mäkelän huolto ja kumikorjaus_br_ Olemme auki arkisin klo. 8-17 ja la 10-12_br_ Call me: +987 345 123 4567_br_ Tukka putkella_/body_. Paljonkohan kyseisen sivun tekemiseen menisi aikaa/vaivaa/rahaa?

Ehkä heistä on kiva antaa ihmisten soitella vastaamattomiin numeroihin tai vastaajiin. Sehän on selviö, että kaikki laitteet kosahtavat juuri viikonloppuisin tai muuten out of service aikoihin. Joissakin ilmoituksissa oli, että päivystysnumero. Milloin päivystetään? Yhdestäkään ei vastattu. Huh huh...