Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Juudas ei ollutkaan petturi

"Papyruslöytö" tai siis papyrus on saatu luettavaan muotoon. HS:n jutussa oli, että eräiden tutkijoiden mielestä papyrus antaa aiheen arvioida uudelleen Kristinuskon perusteita. Yhdellä löydöllä kumotaan koko Raamattu? Hmm, mielenkiintoista. Sitä paitsi ei evankeliumeissa syyllistetä Juudasta ollenkaan tai oteta kantaa hänen toimintaansa. Evankeliumit kuvaavat vain tapahtumia joista ihmiset ovat tehneet johtopäätöksiä. Esim. ei evankeliumeissa sanota, että Juudas menee helvettiin (toivottavasti nyt muistin oikein). Kas siinäpä ihmisille pulma. Onneksi sitä ei meidän tarvitse ratkaista.

Lisäksi Jeesus tiesi tarkalleen kuinka Juudas tulee toimimaan eikä puuttunut siihen mitenkään, joten missä valossa tämä nyt muuttaa mitään? Tottahan toki Jeesus olisi voinut halutessaan vältää ristinkuoleman. Tähän pätee vanha ja hyvä fraasi - Toiset tekevät mitä osaavat ja toiset mitä haluavat.

Kait se on tätä tieteen hypeä, jotta saadaan rahaa laitteisiin ja tutkimuksiin, kun tarvitsee korostaa uusien löytöjen merkitystä. Sinällänsä aivan ymmärrettävää, sillä onhan kyse tutkijoiden elinkeinosta. He ovat tottuneet tappelemaan vähistä rahoista joilla rahoittavat tutkimuksiaan ja ovat tässä pelissä hyviä. Toisaalta taas maailmassa ei ole mitään jännää uutisoitavaa, joten ehkä tästä saadaan tiedepiireissä vähän vipinää ja palstatilaa aikaan. Perspektiivit kuntoon.

Mutta onpas mystikoille taasen uutta luettavaa ja salatieteiden harjoittajille ja salaliittoteorisoijille vähän pureskeltavaa. Kyllä se siitä.

2 Comments:

At 14 huhtikuuta, 2006 22:38, Anonymous Anonyymi said...

Hassua miten näitä ilmestyy aina pääsiäisen paikkeilla... ;)

 
At 15 huhtikuuta, 2006 14:26, Blogger dalai said...

Juuh, sehän on sama kaikkien muidenkin "uusien" juttujen kanssa. Vähän niin kuin radiossa kerrotiin siitä, että aina pääsiäisen alla kerrotaan, että suklaalla on terveysvaikutteita...

 

Lähetä kommentti

<< Home