Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Riippuu siitä miten sitä luetaan

Olen kiinnittänyt tähän monesti huomiota ja joskus jotain maininnut tästä täälläkin. Tietoviikon jutun mukaan Perlos kasvaa kovasti ja hyvin menee, kun taas Digitodayn mukaan heillä menee huonosti. Kumpaa tässä nyt uskoo? Kummatkin ovat tavallaan oikeassa omalta kantilta ja valitulta näköalalta katsottaessa.

Itse väittäisin Tietoviikon olevan oikeassa sillä Perloksen tuloksen tappiot johtuivat juuri irtisanomisista, mikä ei kuulu ns. normaaliin liiketoimintaa. Ilman irtisanomisista aiheutuneita kuluja tulos olisi ollut positiivinen (hieno hypoteesi kaiken yksinkertaistuksen keskellä. Pyydän anteeksi!) ja varmasti seuraavalla kvartaalilla onkin. Tulos oli kasvanut valtavasti ja kasvun oletetaan jatkuvan, siksi minua ihmetytti miksi Digitoday antoi uutisessaan niin pessimistisen kuvan.

Toisaalta olen huomannut Digitodayn olevan melkoisen pessimistinen uutisoija. Oikeastaan he pyrkivät löytämään uutisista negatiivisia sävyjä joita sitten tuodaan esille. Enpä osaa yhtään arvailla mistä tämä tämmöinen johtuu, mutta pitäkää silmät auki lukiessa.

Miten tämä vaikuttaa muodikkaaseen Perloksen yt-julkisuuteen? On sillä vaikutusta miten uutisoidaan. Jos sanotaan, että menee hyvin, irtisanomisia on vaikea ymmärtää ja toisin päin. Kenenkähän puolella he ovat? Tämä oli vain yksi esimerkki ja sivupolku joka ei liity itse aiheeseen mitenkään. Tervetuloa mukaan!