Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Parkeeraus on taidetta

Palasimme autolle Kodin1:sen parkkipaikalla. Samalla hetkellä eräs BMW:tä kuljettanut naiskaksikko parkeerasi auton viereiseen parkkipaikkaan. Vastakkaisella puolella olisi ollut kolme paikkaa vapaana vieretysten. Mutta ei, meidän viereen piti ängetä vaikka olitiin juuri astumassa autoon. Saimmepa hienon esimerkin miten autoa ei pidä parkeerata ja miten naisilla on aivot jäässä autoillessa ja vähän sen jälkeenkin (anteeksi vaan kaikki naiset).

Naiset ajoivat auton ruutuun kulmittain auto noin 30 astetta kierossa. Saavutus sinällänsä. Auton takakulma oli melkein meidän takapenkin ovea vasten. Naiset nousivat autosta ja heidän ainoa ongelma oli, että pääsivätkö he itse autosta ulos. Tottahan toki, koska auto oli kulmittain, sivuille jäi edessä tilaa. Vihjaisin heille hienovaraisesti: "Tästä ei oikein mahdu näitä lapsia laittamaan kyytiin, kun tuo teidän perä on tuota ovea vasten." Arvatkaapa mitä seuraavaksi? He tulivat siihen ihastelemaan: "Kyllä se on näiden rajojen sisällä. On se! Todentottakin se on näiden rajojen sisällä." Yritin vielä: "Se tuli selväksi, mutta silti tästä on hankala laittaa lapsia kyytiin." Kyllä se on siinä rajojen sisällä he tuumasivat. Viimeisenä yritin vielä vedota heidän omaisuuden suojeluvaistoonsa: "Kait tässä täytyy naarmuttaa teidän auton kylkeä, kun siihen tuppasitte." Vastaus tähänkin oli, että kyllä se on siinä rajojen sisällä.

So what? Ongelmana ei ollut se, etteikö teidän autonne olisi ollut siinä rajojen sisällä vaan lapsia ei mahtunut laittamaan kyytiin, kun teidän autonne oli parkeerattu kieroon. Onko auton ajaminen parkiruutuun sopivasti erikoisen vaikeaa? Mikäli itse epäonnistun kyseisessä manööverissä, laitan pakin päälle ja yritän uudestaan. Eikä hävetä yhtään.

Johtopäätös: Naisilla ei ole omaisuuden suojeluvaistoa, koska a) he ajavat miestensä autoa b) mies on ostanut heille auton.

Johtopäätös: Nainen ei osaa parkeerata autoa, koska a) he eivät osaa huomioida ympäröivää maailmaa autoillessa - he ovat maailman napa b) he eivät osaa peruuttaa tarpeeksi hyvin - missä se pakki taas olikaan - hups c) heillä hävettää ottaa uudestaan, koska miehet ajattelevat: Ha ha taas yksi tunari.

Johtopäätös: Tämän kirjoituksen seurauksena ajan tänään tai huomenna kolarin parkkipaikalla. Vai mitä Mr. Murphy?