Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Raamatupidäjä

Sattuipa eräällä nettisaitilla silmille työnhakuilmoitus: Raamatupidäjä. Pienellä logiikalla arvaa heti mistä on kyse. Erikoisen tästä tekee se, että ilmoitus oli Suomalaisella saitilla, mutta viroksi. Työilmoituksessa vaadittiin suomen kielen taitoa ja suomalaista koulutusta vaikka ilmoituksen kielenä oli viro (toisaalta ihan loogista). Todellinen ryntäys luvassa. Haen teille töihin ja autan teitä muitakin lyhyillä suomennoksilla ja kommenteilla, jotta voitte helpommin hakea kyseistä paikkaa.

Muutamia lainauksia ja pikaisia käännöksiä:
  • "Kelle töö sisuks on:" Voisi ehkä tarkoittaa, että hakijalle eduksi on:
  • "Kandidaadilt ootame: Erialane haridus." Kyllä minulla on monialainen koulutus/työkokemus. Lisäksi silmät harittaa niin, että ne täytyisi laittaa pakkopaitaan.
  • "Soome keele oskus" Taidan osata myös suomea viron lisäksi, mutta kirjoitustaidon kanssa en ole enää niin varma?
  • "Arvutikasutusoskus lõppkasutaja tasemel (MS Office) " Tämähän on ihan selvä. Hallitsen MS Officen, koska osaan arvuutella sillä. Sitähän tässä haettiin? Läpikaasutus tarkoittaa tietenkin, että tunnen sen kuin omat taskuni :D. Tietenkin, kukapa ei haluaisi työskennellä kyseisellä ohjelmistolla.
  • "Hea suhtlemisoskus ja abivalmidus." Olen valmis abi ja suhdeosaaminen on rautaa. Kyllä kyllä.
  • "Raamatupidamisprogrammide kasutuskogemus (SAP R/3, Jeeves, IP3, M2 )." Todellakin olen pitänyt raamattua työkseni, pyydän tässä yhteydessä huomaamaan minun suuret ojentajalihakseni, ja koodannut sitä. Kaasutuskokemus samassa yhteydessä? Hmm, tätä vaatimusta on hieman hankala täyttää, koska en elänyt toisen maailmansodan aikoihin ja kaasuttelu on jäänyt vähemmälle sittemmin.
  • "Omalt poolt pakume: Huvitavat tööd rahvusvahelises ettevõttes". Tarjotkaa vain huvittavia työkavereita :D->-<. Ei tämä ole mikään etu sillä kaikki virolaiset ovat huvittavia. Näkeehän sen jo heidän kielestään. Viron kieli on kuin savon kieli, sitä ei voi kuunnella hymyilemättä.
Tässäpä tämä kaikessa masentavuudessaan.