Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Shozu ja Blogger

Erkka vinkkasi ShoZu softasta S60 puhelimelle tai pikemminkin Javaa tukeville puhelimille. Softasta on varmaankin kolme pääversiota Symbian, MS ja Java, joten ohjelma toimii aika laajassa valikoimassa puhelimia. Ideana on toimia välittäjänä eri internetpalveluille, jotta niitä voidaan käyttää kännykällä. Ohjelma toimii eräänlaisena middleware-kerroksena puhelimen ja palveluiden välissä. Se tukee useita eri blogipalveluita kuten esimerkiksi Blogger*. Mikä parasta, blogin ei täydy olla Bloggerin ylläpitämä (hostaama Bloggerin omalla serverillä), jotta palvelu toimii kuten useimmissa muissa Bloggerin lisäkikkareissa. ShoZu tukee myös internetin kuvapalveluita kuten Flickr, YouTube jne. Tuettuja palveluja on noin kolmisenkymmentä, joten jokaiselle on jotakin.

* Voihan Bloggeriin uppia entryjä myös sähköpostin välityksellä, joten palvelu ei sinällänsä tuo mitään lisäarvoa Bloggeriin, mutta ainakin kokemuksieni mukaan liitteet unohtuivat matkalla. Jos postaan kuvan tänne sähköpostilla, teksti kyllä ilmestyy, mutta itse kuva ei. Olen kirjoittanut tästä jo aiemmin...

Kokeilin softaa pikaisesti muutamana päivänä tuloksetta. Verkkoyhteydet eivät toimineet tai jumivat vaikka browseri toimi muuten kohtuullisesti. Tänään huomasin ukkoja töissä lähimastolla nosturin kera ja johan ohjelma alkoi käymään ja kukkumaan. Tiedä sitten oliko huoltoukkeleilla mitään osuuta asiaan. Pääasia, että pääsin kokeilemaan.

Postaus Bloggeriin alkoi toimimaan alun loginiepäselvyyksien jälkeen, kuten fiksuimmat jo huomasivtat. Vika korjaantui itsestään - olen syytön! Flickir toimii ShoZu:n mielestä oikein s.o. ohjelma lähettää kuvat onnistuneesti Flickiriin, mutta kuvat eivät ilmesty sinne. Saas nähdä kenen virtaan ohjautuvat. YouTubea en viitsinyt edes yrittää, koska minulla ei ole mitään järkevää kontenttia sinne. En viitsi kuvata valkoista seinää ja uppia sitä palveluun. Ties vaikka nousisi hitiksi?



Posted by ShoZu



[Update]: Yup yup! ShoZun kautta postatessa otsikko jää tyhjäksi eikä tekstiä voi laittaa. Jahka lisään tekstin juttuun, kuva häviää. Hieno homma pojat! Onko niin hankalaa saada yhtään mitään toimimaan kunnolla? Silleen kato, että toimisi edes useammalla kuin yhdellä tavalla. Juuh, voisitte vähän vaikka testata välillä... Pettynyt ole softan laatuun, koska softa vaikutti hienolta kaikkine ominaisuuksineen.

[Update2]: Flickir alkoi toimimaan. Vika on luultavasti a) kuvan nimessä b) tägityksessä c) kommenteissa. Mikäli kentissä on invalideja merkkejä postaus jämähtää kaiketi ShoZun serverille. Ihmiset ovat valittaneet kohtuu paljon ShoZun foorumeilla asiasta,, että kuvat eivät näy, mutta pienellä testailulla ne saa näkymään tai minulla vain kävi tuuri. Eiköhän tästä aiheesta ole jo tarpeeksi vaahdottu eli lisää updateja ei ole luvassa...

Tunnisteet: ,