Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, elokuuta 20, 2007

Datan synkronointi puhelimien välillä

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni datan, kalenterin ja kontaktitietojen synkronointia suoraa puhelimien välillä. Hyvin toimi! Olen aina ihmetellyt kuvaketta, joka antaa ymmärtää puhelinten välistä datan synkronointia, että miten se toimii. Ihmettelin siksi, että jatkuva kahden puhelimen synkronointi PC Suiten kautta on työlästä eikä se synkronoi esim. galleria tiedostoja. PC Suiten backup on ilmeisesti tätä varten. En vain tiedä miten varmuuskopio on otettava, jotta sen saa palautettua eri malliseen puhelimeen. Olisiko tässä helpompi ratkaisu? Olin epäilevällä mielellä sillä kuvake on hillunut eri valikoissa kommunikaattoroista lähtien. Täten se ei voi ola helppo tapa.

Kokeilin synkronointia Nokia E70:n ja 6290:n välillä. Synkronointi on helppoa ja vaatii vain pari klikkausta. Alussa määritellään lähinnä mitä synkronoidaan ja mitä kautta esim. bluetoothia käyttäen. Puhelin muistaa aiemmat valinnat ja kohde puhelimen, joten konfigurointia ei tarvitse suorittaa jokaisella synkronointi kerralla. Suoritin synronoinnin BT:n kautta. Toinen vaihtoehto olisi ollut IrDa. Ohjelma on tälä hetkellä Applications/Connectivity/Transfer polussa ja mummokin osaa käyttää sitä.

Kokeillessani huomasin muutamia sudenkuoppia:
  1. Mikäli puhelimissa on eri kokoiset muistikortit ja ne ovat täynnä, toisesta puhelimesta loppuu muisti. Synkronointi on keskeytettävä siivouksen ajaksi.
  2. Minulla oli toinen kortti täynnä MP3:a eikä näitä kannata missään nimessä synkronoida BT:n yli vaan USB:n läpi massamuistitilassa.
  3. Tästä päästiinkin synkronoinnin hitauteen. Koska dataa liikkuu paljon, synkronointi kestää kauan. Kannattaa synkronoida lähinnä kalenteri ja osoitetiedot.
Eräs asia jäi vaivaamaan mieltä. Kuvitellaan minun omistavan työpuhelimen ja kotipuhelimen tai haluaisin synkronoida omat menoni vaimon puhelimeen. Tätä en voi tehdä, sillä synkronointi synkronoi kaiken tiedon, eikä synkronoinnin tasoa voi itse määritellä. Tässä tapauksessa haluaisin määritellä vain private-statuksella olevien merkintöjen tulevan synkronoiduiksi, koska muuten koti tai vaimon puhelimessa on myös minun työhön liittyvät tapaamiset. Ei ole sopivaa, että lapset heräävät päiväunilta, kun isällä alkaa palavieteri.

Hyvä sovellus, mikäli omistaa useamman kuin yhden puhelimen. Rajoituksena on, että tietääkseni synkronointi ei toimi esim. älypuhelimesta tavalliseen puhelimeen (S60->S40) tai toisen valmistajan puhelimeen. Joka tapauksessa käyttökelpoinen sovellus, koska se poistaa PC:n välityksellä tehtävän synkronoinnin, mikäli haluaa saman datan kumpaankin puhelimeen. Nopeaa!

Tunnisteet: