Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Minäpuhelin s.o. iPhone

The Inspiroinnin lähde.

Mikäli kaikki iPhonea odottavat ovat näin fanaattisia, heidän on vaikea olla pettymättä laitteeseen. He ovat toitottaneet iPhonen ylivertaisuutta pitkään, joten riittääköhän heillä kanttia myöntää odotusten olleen hieman liian korkeat laitteen saatuaan. Tämähän on tavallinen puhelin kuorrutettuna kikkareilla?! Yhteisön painostus voi olla kova, mikäli yrität arvostella laitetta. Itselläni on hirveän vaikea uskoa, että Minäpuhelin olisi maailman paras puhelin out of the box. Mikäli puhelimen teko olisi noin helppoa, sen olisi jo joku tehnyt aikoja sitten. Kyse on kuitenkin paljon monimutkaisemmasta tuotteesta kuin MP3-soitin. Mikäli puhelin on oikeasti mahtava, täytynee ottaa lopputili, koska olen tehty monta vuotta ihan turhaan hommia.

Pari pointtia laitteen näytöstä kokemusten perusteella. Vaikka näyttö on nyt hieno, se on puolen vuoden kuluttua vähemmän loistokas, kun siihen on hierautuneena kaikkea skeida heavy user -käytön jälkeen. Sitä on ihana tökkiä esim. auringonvalossa, kun siitä ei saa mitään selvää valon heijastuessa/näytön samentuessa naarmuista ja liasta. Näytön täytyy olla herkkä, koska se on kosketusnäyttö ja tämä altistaa sen osumille. Eivät he ole uutta näyttötekniikkaa keksineet vaan käyttävät jo olemassaolevaa. PDA-laitteissa oli se hyvä puoli, että laitetta tökittiin eniten vain tiettyihin kohtiin joihin ei yleensä katsetta kohdistettu, mutta Minäpuhelinta sormeillaan tasaisesti kaikkealle. Vinkki vinkki: Suosittelen kokovartalokortonkia Minäpuhelimelle, jotta näyttö ei ota lisäosumia repussa ja taskuissa esimerkiksi avaimista. Tekevät nimittäin ikävää jälkeä.

Toivon oikeasti, että Minäpuhelin on hyvä laite. Olen vain turhan skeptinen luonteeltani. Sieltä nämä jutut kumpuavat...

Tunnisteet: