Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Visual Radio ja Elisa

Edit: Screen capture lisätty.

Olen jo N7710 puhelimesta lähtien yrittänyt saada Visual Radiota toimimaan. Yrittänyt on hyvä termi, koska Elisa ei ole ystävällisesti sopinut radioiden kanssa sisälmyksien näyttämisestä, kuten muut operaattorit ovat jo aiemmin tehneet. Tänään tylsyyden hetkillä käynnistin jälleen kerran Visual radion ja voilá kolme asemaa tuettuna: SuomiPOP, The Voise ja Iskelmä.

SuomiPOPilla on jotain kontenttia. Radiossa näkyy soivan kappaleen nimi. Sitä voi arvostella asteikolla 1-5 ja kappaleen voi ostaa soittoääneksi tätä kautta. Perus kauraa. The Voice seuraa perässä hieman värikkäämmällä sisällöllä, mutta sieltä ei voi ostaa soivaa kappaletta. Iskelmä on yllättäen monipuolisin. Kanavalla pyörii listoja, mainoksia, uutisia and so on. Iskelmän kuuntelijat näyttävät ottaneen teknologian käyttöön, koska kanavalla on laajin sisältö. Pettämätön logiikka.


Visual radiossa häiritsee on sisällön koko. Kännykän näytöllä näkyy keskellä pieni ruutu missä teksti ja muu roina pyörii. Onhan tämä ymmärrettävää, jotta sama sisältö näkyisi suunnilleen kaikissa puhelimissa, joten resoluution täytyy olla pieni. Tämä johtaa siihen, että ainakin minulla (N6290) on hankala saada tekstistä selvää, koska se näkyy niin pienenä. Tämä antaa myös todella huonon kuvan palvelun laadusta, jos sisällöllä on suuret valkoiset surureunat. Kai sitä sisältöä voisi automaattisesti skaalata puheliman User-Agentin perusteella? Ei ihmiset ala käyttämään palvelua, joka ei toimi hyvin.

Pääasia, että toimii sillä jostain sitä on aloitettava. Nykyinen taso ei kyllä näytä kovin houkuttelevalta vaan luultavasti investoinnit menevät hukkaan. No kappaleen nimen ja esittäjän tieto on ihanata, kun niitä ei nykyään juuri mainita kaupallisilla radioilla, koska samoja biisuja soitetaan listoilta ympäriämpäri. Esim. "Tässä soi tänään jo kymmenettä kertaa Vihtorin - Antakaa mulle anteex kappale." Toinen uusi seikka oli, että Visual radio lähti käyntiin ilman antennia/kaapeli. Katselin radioiden tarjoamaa flowta kuulematta varsinaista radiolähetystä. Siirretyn datan määrää en alkanut mittailemaan. Hankkikaan kiinteä datapaketti.

Kuvakaappaus Visual radio -tilasta.

Tunnisteet: