Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Nuorena on vitsa väännettävä

Suomen nuorison edustaja on jälleen kerran kunnostautunut oikein urakalla [Kalevan juttu]. Teko on hieman kolmijakoinen; toisaalta se osoittaa rohkeutta, viisautta ja samalla tyhmyyttä. Poliisien osalta pelkkää jälkimmäistä.

Teko on rohkea, koska mönkijän kuski uskalsi käydä mönkijällä poliisin kimppuun varsinkin, kun häntä seurasi useampi poliisipartio, joten kiinni jääminen oli varmaa. Silti halu näyttää mistä suomalainen nuori on tehty nousi pintaan.

Tekijä oli viisas sillä hän ei ollut vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, joten hän välttää vankilan. Kannattaa vielä toilailla, kun siihen on mahdollisuus?

Tyhmyyttä osoittaa tekijän järjenjuoksu. Jos kiilaan mönkijällä moottoripyörän, joka painaa vähintään saman kuin mönkijä, sehän kellahtaa kumoon. Vauhtia on varmasti ollut riittävästi. Ei sillä kuitenkaan saa kunnollista osumaa, koska poliisi on perässä ja voi reagoida mönkijän liikkeisiin.

Toisaalta eikö poliiseilla ole parempaa tekemistä kuin jahdata kilvetöntä mönkijää usean partion voimin? Luulisi sellaisen provosoivan teiniä pakenemaan. Hän on tehnyt rikoksen, joten häntä täytyy rankaista, koska häntä voidaan. Tämä on näkyvää rikollisuutta ja siihen täytyy puuttua - kansa huutaa patukkaa ja iltapäivälehdet lööppejä! Eri asia on näkymätön valkokaulusrikollisuus. Se ei ole niin näkyvää, joten siihen voitaisiin puuttua. Se on hankalampaa, joten annetaan äijien puljailla rauhassa. Kaikenkukkuraksi nehän tuntee sen ja sen. Hänhän on nykyään oikein eduskunnassa ja on pomon hyvä kaveri. Nehän voivat suuttua meille, jos me häiritään niitä ja joudutaan paikallispoliiseiksi. Kyllähän mönkijäkuskeja voidaan jahdata, mutta oikeasti Suomen talouteen ja ihmisten hyvinvointiin vaikuttavat rikokset jätetään tutkimatta tai niitä tutkii vain parin poliisin erikoisosasto.

Ketä haittaa, jos joku ajaa mönkijällä pellolla tai metsätiellä? Ehkä naapuria, mutta hänellä on kyllä keinot lopettaa päristely. Otetaan päristelijä kiinni, jos sattuu kohdalle, mutta että usealla partiolla ollaan perässä. Tutkisivat oikeita ja vakavia rikoksia. Luulen tässä käyneen siten, että poliisit ovat halunneet vähän toimintaa päivän ratoksi ja halusivat maistaa takaa-ajoa pitkästä aikaa mielenvirkistykseksi. Itse toimisin poliisina näin ja soittaisin kaveritkin mukaan. Olen huomannut, että mukavia tehtäviä on mukavampi hoitaa kuin ikäviä...

Tunnisteet: ,