Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Skype S60 puhelimeen

En ole Skypen ystävä, mutta kokeilin uteliaisuudesta iSkoot ohjelmaa, joka tarjoaa Skypen toiminnallisuuden S60 puhelimeen. On olemassa muitakin S60 ohjelmia, kuten Fring, Nimbuzz ja muutama muu Java viritys, mutta nämä eivät ole sytyttäneet (paitsi Nimbuzz:n chatti osiot), koska ovat hieman liian hankalia ja epävarmoja käyttää. iSkoot on sen sijaan yksinkertainen käyttää. Käyttöliittymä muistuttaa suuresti Skypen omaa liittymää ja toiminnot ovat samankaltaisia. Kaiken tämän lisäksi ohjelma toimii eli tällä voi oikeasti soittaa. Kokeilin tosin vain 3G- enkä WLAN-yhteyden yli jolloin hyötyä syntyisi. Puhelin ei vain suostu toimimaan ZyXEL-purkin kanssa tarpeeksi luotettavasti, jotta WLAN:a tulisi käytettyä. (Ostakaa vaikka D-Link, joka näyttää toimivan hienosti).

Ohjelman kustannuksista en tiedä mitään. Tämä on beta-versio ja toistaiseksi maksuton. Jahka ohjelma saadaan valmiiksi, siitä tulee mitä luultavammin maksullinen. Hyvästä ohjelmasta voi tietysti maksaa hieman, joten tämän ei pitäisi haitata, jos ohjelma on oikeasti hyödyllinen ja kokeiluaika on tarpeeksi pitkä. Ei riitä, että saa soittaa yhden puhelun.

Aktiivisemman käyttäjät ottakaa itse selville ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista. Itse en käytä Skypeä, mutta onpahan tämäkin ohjelma tiedossa, jos joskus tarvitsen.

PS: Nokia N78 ei ollut tuettujen puhelimien listalla, mutta N82 versio asentui hyvin ja näyttää toimivan mallikkaasti.

Tunnisteet: ,