Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Lähtötaso ratkaisee

Ihmettelin pitkään miksi N97:lla ei saanut musiikkia soitettua stereoihin kuuloke-plugin kautta. Olen kokeillut sitä kolmella N97 puhelimella, joten vika ei ole minun puhelimessani. Miksi ihmeessä, koska kuulokkeilla ääni kuuluu? Vihdoinkin olen saanut aikaan ja vaihtanut puhelimen N8:een ja sillä ääni kuuluu ilman ongelmia. Vika ei ollut johdossa, koska kokeilin useilla eri johdoilla ja uudella laitteella toimii. Mysteeri ratkesi eilen: N97:lla voluuminuppia pitää kierrättää pari kertaa ympäri jotta jotain kuuluu, vaikka itse laitteen volyymit on täysillä. Lähtötaso on niin matala, että musiikkia ei voi oikein sitä kautta kytkeä stereoihin. Pitäisi käyttää ilmeisesti mini-usb liitintä tai bluetoothia musiikin ulosottoon.

Tuossa oli taas yksi hyvä lisäsyy päivittää puhelinta: Verkkoradiot saa soimaan stereoihin helposti. Ei konfigurointi yms. säätöä, kuten joillakin muilla välppeillä. Enää ei tarvitse konehuoneesta popittaa. Radioiden äänenlaatu on tosin alhainen ellei käytä maksullisia palveluita.

PS: Oli kiva, kun valaistuin tässäkin asiassa. Tätä pähkäillessä ei mennyt kuin reilu vuosi. Tuottava ja yksinkertainen olen...

Tunnisteet:

2 Comments:

At 25 tammikuuta, 2011 22:24, Anonymous Bubs said...

Minulla N97:n (normiversio, ei mini) kuuloke-plugin pelittää normaalisti. Lähtötaso on tosin melko matala, muttei haittaa käyttöä. Autossa tulee käytettyä fm-lähetintä niin ei tarvitse johdon kanssa kikkailla. Sama fm-taajuus päälle ja rokki soimaan.

 
At 26 tammikuuta, 2011 07:54, Blogger dalai said...

En ole tuota trasmitteria käyttänyt kuin autossa, koska stereoihin en ole jaksanut vetää/laittaa antennikaapelia kiinni :). Kuuleman mukaan fm-transmitterin signaali on mono, joten sen laatu on sitten vielä tuota kuulokesignaalia huonompi.

En tiedä miten stereoiden sisääntulon impedanssi vaikuttaa lähtötason heikkouteen (vois senkin tietty tarkistaa, jos jaksaa). Pitäisi varmaan kokeilla toisillakin soittimilla. Olisi pitänyt olla paremmin hereillä elektroniikan opeissa...

 

Lähetä kommentti

<< Home