Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, joulukuuta 30, 2005

Google Local for mobile

Jonkin aikaa sitten kerroin kokeilleeni Mobile GMaps sovellusta Googlelta. En ollenkaan arvannut, että kyseisestä sovelluksesta on paljon parempi versio olemassa ja se on nimeltään Google Local for mobile. Palvelu on periaatteessa sama kuin GMapsissa, mutta kokemusteni perusteella toimii jouhevammin. Lisäksi karttojen/satelliittikuvien zoomaus toimii samalla tarkkuudella kuin selaimille tarkoitetussa GMapsissa mikä ei toiminut Mobile GMapsissa jostain syystä. Lisäpiirteenä on karttahaku. Lähimpiä pitserioita tms. voi hakea esim. esillä olevalta kartalta, jotka näytetään täpillä kartassa tai satelliittikuvassa. Mikäli haluat soittaa kartalla näkyvään pitseriaan ja tilata pitsan valmiiksi, paina nappia niin puhelin soittaa sinne automaattisesti. Olettaen, että kohteesta on talletettu numero Googlen tms. tietokantoihin. Mikäli eksyt tai reitinvalinta tuottaa muuten vaikeuksia, sovelluksella voi tehdä myös reitityksiä esim. osoitteiden perusteella. Sovellus toimii erittäin hyvin karttana varsinkin suurimmissa kaupungeissa joissa kartat ja satelliittikuvat ovat tarkimpia. Pienissä kaupungeissa ei eksytä.

Sitten niitä huonoja puolia. Sovellus vaatii jouhevasti toimiakseen joko 3G- tai WLAN-puhelimen. Ainakin näin Suomesta käsin. Pelkällä GPRS:llä sovellus on melkoisen hidas, koska karttojen latautuminen kestää aikansa. Tai sitten GPRS puhelimissa on niin nuhapumppu prosessorit etteivät ne jaksa näyttää karttoja tarpeeksi nopeasti. Mene ja tiedä. 3G:tä tai WLAN:a ei saa vanhempaan puhelimeen, jotta voisi kokeilla kummasta kiikastaa. Koska asumme täällä periferiassa (Euroopassa) paikkatietoisia kohteita ei ole talletettu kuin Ameriikasta. Kokeilin esim. Lontoota, jossa sovelluksen mukaan ei ole yhtään pitseriaa yms. kohdetta saatika Helsingissä.

Euroopan kohteita odotellessa. Mikäli matkustelet Ameriikassa, sovellus on todella kätevä leikkikalu. Toimii ainakin Manhattanin kohdilla.