Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Password Manager

Nyt on aloitettava uusi projekti? Siis on mennyt hermot! Salasanoja ja käyttäjätunnuksia erinäisiin paikkoihin internetissä on jo kymmeniä eikä kaikkia muista millään eikä arpaonni suosi. Tunnusta, jota tarvitset, ei ole koskaan saatavilla. Jos olet töissä tunnukset ovat kotona ja vice versa. Enkä halua käyttää samaa salasanaa tai uid:tä joka paikassa. Nyt niitä on lippusilla ja lappusilla ympäri työpaikkaa ja kotia, joten johonkin järjestykseen ne täytyy saada. Tietenkin osin sutattuina :).

Kaverilla oli Palmissa sovellus jossa hänellä oli salasanat tallessa. Itsellänikin kännykkä on aina mukana joten sinne vastaavanlainen sovellus. Internetistä en löytänyt tarpeeksi hyviä/turvallisia/siirrettäviä/ilmaisia, joten täytynee tehdä itse hiljalleen aina kun aika antaa myöten. Ohjelma on helppo ja yksinkertainen toteuttaa. Tarvitaan vain aikaa as usual. Käytettävyyteen ja turvallisuuteen täytynee panostaa, jotta sitä jaksaisi ja uskaltaisi käyttää. Sovellus vaatii sitten File API:a (JSR-75) eli kohtuullisen uutta puhelinta (1-2 vuotta vanhaa). Kukaanhan ei jaksa leikkiä RMS:ssän kanssa. Eikä RMS:stä voi tehdä exporttia kovinkaan helposti. Nokian puhelinten ominaisuudet saa selville Forum Nokiasta ja muiden valmistajien varmaan valmistajan sivuilta.

Tästä lähdin Post-It laput saavat kyytiä. Salasanoja ja käyttiksiä haetaan puhelimesta. Kunhan saan sovelluksen valmiiksi. Voin laittaa jakoon, kun saan jonkinlaisen betaversion valmiiksi, jos on kiinnostusta testaukseen...