Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Suomessa ei ilmeisesti ole vielä tarpeeksi ongelmaisia ihmisiä

Ja lisää tulee. Hedelmöityshoitolaki on ihan suolesta jo näin maalaisjärjelläkin ajateltuna kahdestakin syystä:
  • Miksi ihmisiä pitäisi auttaa tulemaan yksinhuoltajaksi? Onhan yksinhuoltajillakin oikeus käydä miehissä ja tulla sitä kautta raskaaksi, mutta miksi se pitäisi saada aikaan keinotekoisesti? Sehän tässä on takana. Tiedän ettei YH-äideillä ole helppoa. Lisäksi lapsi joutuu kasvamaan ilman isää. Lapsen maailmankuva vääristyy eikä hän saa miehen mallia. Äidistä ei tosiaankaan ole isän korvikkeeksi olkoon kuin macho tahansa. Riippuen lapsen sukupuolesta erilaisia ongelmia kehittyy. Yksi on ainakin ns. jakorasia ilmiö, huomionhakuisuus tms. En jaksa tarkemmin perustella, mutta nämähän ovat ihan selviä asioita. Raskasta on painava kantaa ja lapsen kasvatukseen tarvitaan kahta vanhempaa. Se on sen verran raskasta touhua. Puhun kokemuksesta ;).
  • Lesboparit ovat sitten asia erikseen. Sehän se vasta vääristääkin lapsen identiteettiä. Toisaalta tästä aiheesta on liian vähän tutkimustuloksia/tunnen sellaisia ihmisiä, että haluaisin suoraan viitata joihinkin "sairauksiin" tältä osin. Mutta oletettavasti osiltaan samat asiat pätevät kuin yllä, mutta hieman eri kantilta. Mikä sinun isäsi nimi on? - Emmiina. Elämä on muutenkin jo tarpeeksi hankalaa niin miksi sitä täytyy vielä erikseen vaikeuttaa?
Asiassahan on vielä kolmaskin kiemura. Lapsella on oikeus tietää biologinen isänsä, joten on mahdollista, että spermanluovuttaja joutuu maksamaan elatusmaksuja. Huisaa. Mikäli tämä laki menee läpi eduskunnassa, tulevaisuudessa on luvassa lisää moniongelmaisia ihmisiä. Heitä ei ilmeisesti ole vielä tarpeeksi. Toivottavasti valtiovalta ainakin tutkii näitä asioita lain mentyä läpi; toivottavasti näin ei käy. Valitettavasti ongelmien esiintuloon kuluu aikaa, jolloin on jo vähän myöhäistä toimia ja muuttaa lakia. Sääliksi käy näitä lapsia jo etukäteen...