Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, joulukuuta 07, 2006

WidSets Beta


Web 2.0 konsepti kännykälle. Ideana on yhdistellä netistä eri palveluja yhteen luoden täten uuden sovelluksen. Sovelluskehityksen pitäisi näin nopeutua, koska valmiita palveluja vain yhdistellään. Teoriassahan kaikki on helppoa. Eräs tätä teoriaa soveltava mobiilisovellus on WidSets. Se on Java sovellus, joka toimii melkein kaikissa puhelimissa. Tarkempia vaatimuksia en tiedä, kunhan verkkoyhteys pelaa.

WidSet on eräänlainen kokoelma eri käyttäjien tekemiä Widgettejä, joita voi tuoda omalle näkymälleen. (En ole varma onko toi Widget tässä nyt oikea termi.) Widgettejä hallitaan verkossa olevan käyttöliittymän kautta, joka synkronoidaan puhelimeen. Synkronoinnin jälkeen palvelut ovat käytössä puhelimessa. Tietenkin niitä voi hallita puhelimellakin, mutta työskentely sen rajoitetulla näytöllä ei ole kovinkaan hauskaa.

Widgettejä on monenlaisia. Yllättäen! Pelejä, uutisia tai mitä nyt sattuu keksimään. Ohessa kuva omalta työpöydältäni (poistin turhat roskat eka). Mikäli standardi Widgetit eivät riitä niitä voi tehdä myös itse. Helpointa on käyttää valmiita templaatteja joilla voi tehdä omia Widgettejä RSS- ja Atom-syötteistä. Vinkki1: Koska oman luurin selain ei tue Atom-syötteitä, omalla Widgetillä sain Atom-syötteeseen nojaavat blogit näkymmään puhelimellani. Vinkki2: Ei kannata valita syötettä, joissa näytetään vain entryjen otsikot, koska itse juttuja ei saa auki.

Kehityksen varaa on, mutta täytyy muistaa sovelluksen olevan vielä betatasolla. Mikäli on halua kehitellä hienompia Widgettejä, kannataa ladata sivuilta SDK jolla saa tehtyä sitä taikka tätä. En ole tarkemmin tutustunut.

Olipa turha ja hyödytön entry, mutta kokeilkaa itse lisää. Tärkeintähän on löytää perille ohjeista viis.

Web 2.0 termin selitys.

ps. Tomille YouTuben playlist, jotta pääset vuorostasi kuittailemaan. Ei kovin täydellinen, mutta ei ole ollut aikaa keskittyä listan tekoon. Kuten jo huomaatkin olen jämähtänyt tietylle asteelle :D

Tunnisteet:

2 Comments:

At 09 joulukuuta, 2006 21:49, Blogger Bobi said...

Jostain syystä en saa tuota sun listaa auki..hmm..

 
At 11 joulukuuta, 2006 09:10, Blogger dalai said...

En tiedä miksi ei toimi. Listan pitäisi olla julkinen...

Tässä sulle linkki LastFM:ään:
http://www.last.fm/user/artturivihtori/

Laitoin sen pydeen vasta eilen, joten ole kärsivällinen.

Ei näytä kovin hyvin toimivan iltasin eikä töistä. Toisaalta olen niin juntti, että suurin osa musasta on edelleen CD:llä. Tai kaikki on ollu joskus kovalevyllä, mutta syystä tai toisesta ne ovat aina menneet. Oon tehnyt niitä uudelleen sitä mukaa, kun on napannut. Katotaan ny onko tuosta palvelusta ihan mihinkään.

 

Lähetä kommentti

<< Home