Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Elisa Avustaja

Käytän Elisan nettiliittymään, joten olen sikäli kiinnostunut Elisan julkaisuista liittymiä kohtaan. Julkaisussa käytettiin myös sanaa ilmainen :). Elisa Avustaja-juttu laittoi hymyn karehtimaan huulille [via Tietokone]. Itse nimi kertoo jo, että pysy kaukana tästä ohjelmasta. En voinut vastustaa kiusausta ja tutustua hieman ohjelmaan:
  1. En voinut tutustua ohjelmaan. A: Se ei tue Linuxia. B: Firefox tuki tulossa. Arvatenkin. C: En osaa enää käynnistää Explooteria.
  2. En voinut toteuttaa kohtaa kaksi. Olisin mielelläni kokeillut miten avustaja toimii, koska kaikki tähän astiset avustajat ovat olleet todella surkeita. Rima ei ole kovin korkealla. Kaikkihan muistavat MS Officen mitä ärsyttävistä ärsyttävimmän avustajan.
On luonnollista ettei softaa tarjota Linuxille, koska Linuxin käyttäjät osaavat analysoida itse, miksi kuso ei kulje. Elisan asiakastuki ei tietenkään tätä usko vaan käskee tarkistamaan, että kaapeli on kiinni jne.

Kunnolliseen analyysiin en pysty, koska Elisan sivut ovat tapansa mukaan erittäin lyhytsanaisia tuotteen kuvauksessa. Yhtä lyhyt kuin tuetut ympäristöt-lista. Linja pitää. Tietokone saitin jutussa oli hyvä kuvaus joten lukekaa ystävällisesti sieltä (tämä on siis ihan turha postaus). Saa nähdä viitsinkö oikeasti kokeilla Windows-ympäristössä ja mitä avustaja tykkää WLAN:sta. En ole ihan varma oliko ADSL-boxi tuettua Zyxel-mallia. Ainakin siinä on Elisan tarra.

Softa on kehitetty Australiassa eikä firmalla ollut kovinkaan montaa referenssiasiakasta. Mitä tästä voimme päätellä? Elisa on etunenässä tuomassa asiakkailleen uusia palveluja?! Firma tarjoaa softaa yhteyksien hallintaan kuten esimerkiksi remote managementtiin, konfigurointiin jne. kuten operaattorit haluasivat tehdä kännyköillekin. On kaiketi hyvä, että tällainen hallintamalli tulee myös tavallisiin pöytäkoneisiin ja yksityiselle sektorille? Operaattorit pääsevät paremmin vakoilemaan/kontrolloimaan mitä liittymällä oikein tehdään ja saa tehdä (phase2 feature). Siitähän heille maksetaan.

Tunnisteet: ,