Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Olen ympäristörikollinen, mutta ei haittaa

Kalevan jutun perusteella olen ympäristörikollinen. Jutussa mainitaan puutarhajätteen kippaamisen metsään olevan ympäristörikos. En ymmärrä mitä haittaa metsälle on, jos sinne kipataan lehtiä haravoinnin jälkeen. Lehtimetsässä, kun sattumoisin on lehtiä jo valmiiksi maatumassa. Mitä muutama lisälehti sinne aiheuttaa? Ympäristökatastrofinko vai senkö, että siellä on enemmän tavaraa maatumassa jolloin metsän kunto paranee. Huoh! Ymmärtäisin yskän, jos kävisin tipauttamassa kottikärryllisen lehtiä Koskipuistoon. Mikäli kippaan saman satsin metsään, sitä en ymmärrä. Ei siitä ole edes visuaalista- tai hajuhaittaa ympäristön käyttäjille, josta voisi rankaista.

Kompostoida ja kompostoida my ass. Ei kaikki voi olla eksperttejä kompostoimaan. Käykää katsomassa vaikka meidän taloyhtiön (vai mikä se nyt onkaan?) kompostia ja levitelkää sen sisältöä pensaidenne juureen. En jaksa kompostoida, koska luonto hoitaa sen meidän puolestamme. Miksi suorittaa sitä keinotekoisesti?

Polttaminen se vasta hieno ratkaisu onkin, mitä Espoo näyttää suosivan jutun perusteella. Onneksi näitä päästöjä ei osata laskea päästöoikeuksiin. Voisi nimittäin tulla melkoisen kalliiksi, jos 1/3 Espoolaisista alkaisi yht’äkkiä polttaa kaiken puutarhajätteensä. Mieluummin kippaan ne metsään maatumaan. Vähemmän haittaa, puhtaampi ja luonnollisempi ratkaisu vaikka olisikin rikollista.

Tunnisteet: