Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Kaksi näkökulmaa

  1. Lapsi, opiskelija, työtön ja eläkeläinen maksavat uimahallikäynnistä vähemmän kuin työssäkäyvä. Ok, heillä on vähemmän rahaa käytössä, joten on reilua mahdollistaa heidän harrastuksensa kompensoimalla hintaa.
  2. Työssäkäyvä maksaa uimahallireissusta enemmän kuin muut. Hän on maksanut veroina uimahallin ylöspidon joten on aivan reilua, että hän joutuu maksamaan samasta lystistä vielä ekstraa. Ok, onhan heillä enemmän millä mällätä? Kuulostaa reilulta. Otetaanpa toinen esimerkki samalla analogialla havainnollistamaan tapausta. Maksan kauppiaalle 500 Eur, että hän voi myydä minulle TV:n 1700 eurolla. Työtön saisi sen 850 eurolla eikä hänen tarvitsisi maksaa kuin 50 Eur kauppiaalle, jotta hän suostuisi myymään tuotteen. Kuulostaa edelleen reilulta? No totta kait!

Tämmöistä tuli tänään mieleen uimahallissa. Toinen näkökulma näyttäisi olevan loogisesti ajateltuna aivan epäreilu, mutta hyväksymme asian ilman sen kummempia mutinoita - ei Suomi nyt niin kapitalistinen valtio ole kuin joskus annetaan ymmärtää. Asiat näyttäytyvät usein juuri siinä valossa joissa niitä tarkastellaan. Päätelmiä lukiessa on hyvä joskus pysähtyä ajattelemaan, mitkä muut asiat saattavat niihin vaikuttaa ja joita ei ole mainittu tai on jätetty tahallisesti mainitsematta.

Tunnisteet: ,