Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Ilmainen navigaatio-ohjelma matkapuhelimeen

Linkitän alla muutaman Javalla tehdyn ilmaisen navigointisoftan. Mikäli omistatte GPS-moduulin, navigointi on ilmaista. Näiden ohjelmien pitäisi toimia puhelimissa, joissa on bluetooth tuki. Tuettuja puhelimia ensimmäiseksi linkitetyllä softalla on 90 ml. N-Gage ;). Mikäli omistaa Nokialaisen tms. jossa on S60 platform (>=3rd edition ?!), Symbian ja jotain sinne suuntaan, tai MS Mobilen, kannattaa tutustua ensiksi Nokia Mapsiin. (Ylipäätään kuka noista ottaa selvän tai kellä kiinnostaa, kunhan se vain toimii...) Se toimii luultavasti hieman nopeammin ja jouhevammin, paitsi että käyttäjä joutuu hieman maksamaan mikäli haluaa navigointi ominaisuuden käyttöön. (Jos ei halua maksaa datakuluja kannattaa ladata kartat etukäteen PC:llä.)

Muutamia ilmaisia ohjelmia: Nav4All, amAze ja Mobile GMaps. Suosittelisin tutustumaan mainitussa järjestyksessä, ohjelmia sen kummemmin mollaamatta.

On muitakin softia, mutta noita olen nähnyt käytännön toimissa, joten niiden pitäisi toimia ihan OK. Älkää kuitenkaan tulko kiristämään kravatista mikäli eivät toimi täydellisesti, sillä se ei ole minun vika :D

Tunnisteet: