Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, elokuuta 24, 2007

Onko reilua?

Nokia julkaisi eilen virallisesti Messengerin eli Mesen (mikä se nyt oikealta nimeltään onkaan Live ei vois vähempää kiinnostaa messenger) multimediapuhelimilleen (Juuri sille kohdeyleisölle, joka mesettää ahkerimmin :D) ja myöhemmin myös muille [via this]. Ohjelman saa ladattua suoraan puhelimeen (Erittäin fiksua, että se tulee automaattisesti näkyviin Downloads-valikkoon. Pointsit kotiin!) ja se sisältää 30:n päivän tutustumisajan, jonka jälkeen käyttäjä joutuu maksamaan käsittääkseni kuukausittaisen maksun ohjelman käytöstä.

Kuulostaa todella reilulta, joten suorittakaamme pieni laskutoimitus:
  1. Käyttäjä joutuu maksamaan puhelimestaan noin 700 Eur.
  2. Lisäksi hän joutuu maksamaan käyttämistään sovelluksista kuukausittain. Esim. käytät kolmea maksullista ohjelmaa á 4 Eur/kk = 12 Eur/kk. Jos oletetaan käyttäjän käyttävän puhelinta 3 vuotta, ylimääräisiä maksuja kertyy täten 12 Eur * 12 kk * 3 = 432 Eur.
  3. Käyttäjä joutuu maksamaan myös käytetyn datan tai ylimääräisen datapaketin. Joten tässä suhteessa ollaan läppärin kanssa tasoissa.
On niin reilua, että ihan housut putoaa! Kannattaisiko näillä hinnoilla ostaa esim. läppäri datakortilla ja kiinteällä datapaketilla, jolloin vastaavia ohjelmia saa käyttää internetissä ihan ilmaiseksi plus paljon paljon muuta mihin puhelin ei pysty? Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa kunnes tilanne korjaantuu.

Toistaalta täytyyhän sitä kauppaa yrittää tehdä, mutta on perin ikävää, jos kaikki maksut kumuloituvat suoraan kuluttajalle kuten Suomen verotus. Olettaisin, että tuohon 700:n Euron puhelimen hintaan saisi mesen ja pari muutakin ohjelmaa ihan ilmaiseksi...

Tunnisteet: ,