Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Mese yllätti

Viritin uudelle koneelle meseä, enkä tietenkään muistanut yhdenkään kolmen tunnuksen salasanaa oikein. Muistelin viime kerroilta salasanan vaihtaminen olevan tuskallista ja olen tehnyt kiltisti uuden tilin. En jaksanut tehdä neljättä tiliä, koska kaikki "kaverit" hukkuisivat ja blaa blaa, joten vaihdoin salasanan. Huomasin Microsoftin hieman panostaneen, koska salasanan sai vaihdettua helposti. Se vaati enään noin 10 steppiä ja hieman odottelua. Ihmeellistä!

Microsoft on ilmeisesti huomannut, että ihmisten on parempi antaa vaihtaa salasana kuin tehdä uudet tunnukset. Aikaisemmin oli luultavaa, että Microsoft halusi leuhkia käyttäjämäärillä. Sehän kasvaa, jos jokaisella käyttäjällä on useammat tunnukset palveluihin. Tästä pienimunaisuudesta on ilmeisesti päästy yli.

Toinen yllättävä piirre oli, että web messengeri toimi Linuxissa ja vieläpä Firefoxilla (testasin sillä tunnusten toimivuutta). Tämäkään ei aiemmin toiminut Firefoxissa saati Linuxissa (aikaa ennen sivistystä jolloin ActiveX oli paras keksintö mitä maa päällään kantoi). Redmontissa on ilmeisesti huomattu pääasian olevan, että palvelua käytetään käytetystä teknologiasta huolimatta. Ehkä Microsoft oppii vähitellen avautumaan ellei sitten näihinkin asioihin ole tullut korjausta lakimiesten taholta, mutta positiiviset fiilikset jäi.

Tunnisteet: