Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

LastFM scrobbler for S60


ASPY screen capture

Loman ainoa löytö mobiilipuolella on LastFM client S60 puhelimeen. ASPY Player on musiikkisoitin S60:lle, joka tukee soitettujen kappaleiden scrobblausta LastFM:n kanssa. Ohjelma hanskaa vain soitetun musiikin lähetyksen eikä esim. käyttäjän omia radioasemia. Nokiahan teki malli-implementaation nettiradiosoftasta, joten luulisi sen perusteella tehdyn täyden LastFM tuen. No ehkä jolla joskus kiinnostaa tarpeeksi.

Tämä on mukava lisä puhelimen ohjelmistoon sillä pyöräillessä tulee kuunneltua musiikkia puhelimella. Soitetut kappaleet voi lähettää online tai offline. Online moodi ei kuluttanut dataa paljon, joten käyttökustannukset ovat minimaaliset. Pitkään olen odotellut tätä softaa S60:lle ja vihdoin sen myös bongasin. Kiitokset tekijälle siitä ja onneksi ohjelmassa on vielä hieman kehitettävää, joten aika ei käy hänellä pitkäksi.

Harmi, että tämä ei ollut Java toteutus sillä olisi kiva saada tämä ohjelma toimimaan myös S40 laitteissa (Itsellä ei ole aikaa värkätä). Odottellaan edelleen Java clienttiä ja täyttä LastFM client implementaatiota. Nykyinen versio täyttää kyllä perustarpeen, joten ei tässä nyt hirveässä paineessa eletä.

Muutaman buginkin bongasin:
  1. Vain harvojen artistien nimet näkyvät. 36 kappaletta ja vain kolme artistia näkyy. LastFM ei tietenkään hyväksy scrobblatuksi kappaleita ilman artistin nimeä. Hieno juttu.
  2. Kun kaikki kappaleet on soitettu läpi random-moodissa, ohjelma cräshää.

Tunnisteet: ,