Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Nokia Maps 2.0

Nokia Maps 2.0

Ladatkaa hyvät ihmiset vihdoinkin uusi karttahärveli koneeseen. Ehkei sentään. Kannattaa hieman odotella parannuksia, jotta softa alkaa toimia rivakasti ja käyttäjäystävällisesti. Oikeastaan en tiedä kumpi versioista on parempi vaihtoehto. Paras olisi, että molemmat versiot saisi rinnakkain samaan koneeseen. Nokia Maps 2.0 näet asennetaan vanhan päälle. Fiksua beta-tason softalta, koska kyseinen veto kasvattaa kokeilijoiden ja ihastuneiden määrää :). Miksi rikkoa toimiva softa beta-roskalla?

Hyvää:
1. Tarpeellista hyvää en keksi kuin haun laittamisen pääruutuun. Googlen vihulainen tekee haunkin paljon paremmin, jotta onko tuosta oikeasti hyötyä. No onpahan mitä parantaa ja kaikille esillä.

2. Toinen parannus on kävelyreititys, jotta ei tarvitse kävellä teitä pitkin. Ihminen osaa suunnistaa ja kävely on hidastempoista, joten karttaa ehtii tankkata. Tuntuu siten turhalta ominaisuudelta. Feature on varmasti kehitetty aivan muuta toimintaa varten...

3. Liikennetiedot näyttää olevan tuettuna. Suomen ruuhkissa erittäin tarpeellinen ominaisuus varsinkin, kun Tampereen seudulla ei ruuhkia voi ohittaa reitityksellä.

4. Satellitti- ja hybridikartat ovat tuetut, jos tykkää niiden tiirailusta. Ei niistä saa PC:llä mitään selvää niin miten pulilin ruudulta? Kyllä, vesi on sinistä...

5. 3D-kartta. Tämä se vielä puuttuikin. On se muissakin navigaattoreissa niin miksei meilläkin? Oikeat kartat kunniaan. Ei paljon metsässä auta. Piirtäisi vaikka korkeuskäyrät. Onneksi tätä varten on ihan eri kartat ja toimittajat.

6. Pientä fiksailua, väristystä ja parantelua --> oikeasti tärkeintä, koska muuten ei erotuttaisi ensimmäisestä versiosta

Huonoa:
1. Uusi versio nojaa enemmän maksullisen navigointiominaisuuden varaan. Ainakin valikot ovat viritetyt siten. Häiritsee hieman, koska oma lisenssi on ekspiroitunut ja käytän kartaa lähinnä suunnistusapuna. Navigointiominaisuus oli kiva lelu ja tulee tarpeen ulkomailla mikäli on liikkeellä autolla.

2. Softa on beta, joten sen huomaa. Kartasto jumii ja pätkii menuissa jne. tai ne katoavat kokonaan. Toiminta tuntuu välillä hieman epäloogiselta.

3. Jumit ja hitaus.

PS: Monet ovat pitäneet uudesta karttasovelluksesta, joten älkää antako tämän masentaa. Itse pidän enemmän 1.0-versiosta. Kyllähän 2.0-versio kehittyy, joten olkaa kuulolla... (Yleensä mistä pidän, kukaan muu ei pidä)

PSS: Juuh, tämä on jo vanhaa kauraa. Uteliaisuus voitti vihdoin ja päätin kokeilla 2.0-versiota vaikka olen ykkösversioon tyytyväinen. Nyt on kaksi luuria rinnakkain. Toisessa on 1.0 ja toisessa 2.0 versio. Helppo vertailla.

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At 26 toukokuuta, 2008 12:49, Blogger Marlock Birchsson said...

Hidashan se on, mutta se mikä navigoinnissa on tärkeintä eli navigointi, on kyllä huomattavasti paremmalla tasolla kuin 1-versiossa. 1-versio oli myös käytettävyydeltään hiukan parempi, ja jos tuota käyttää vain karttana niin pitäisi 1-version, jos aikoo käyttää sitä navigointiapuana niin sitten 2-versio.

 
At 27 toukokuuta, 2008 09:18, Blogger dalai said...

Tarttee siis kaksi puhelinta :). Toivottavasti ne tekee siihen vielä fiksiä, jotta se nopeutuisi. Varmaan tekevätkin...

 

Lähetä kommentti

<< Home