Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, toukokuuta 29, 2008

YLE.mobi

Tätä on markkinoitu tarpeeksi, jotta voin kokeilla. Palvelua mainostettiin YLE:n pääuutisissa ja puffissa Mobiili Areena oli lisätty Nokian Videokeskus-sovellukseen. Yritin lisätä itsekin siinä onnistumatta. Ei sillä, että YLE:ltä olisi herunut ohjeita miten tämä tehdään. Sehän riittää, että Jugnerilla toimii. Yritin lisäystä siksi, että ajattelen Mobiili Areenan olevan ainoa kiinnostava sovellus koko mobi portaalissa.

Siirryin kiltisti seuraavaan vaiheeseen. Aloitin kokeilun klikkailemalla kaikkia "portaalissa" olevia linkkejä ylhäältä alas. Periaattena oli - Täytyy kai näitä kokeilla, että tietää mitä haukkuu...

Suosittelemme: Hmm, ensimmäinen linkki ja ensimmäiseksi suositellaan maksullisia palveluita. Esimerkiksi uutispalveluita. Uutiset näkee selaimella tai Teksti-TV-sovelluksella netistä ilmaiseksi. Ei vetoa, koska eikä ole tarvetta 24h uutispalvelulle, joka häiritsisi tekstiviesteillä. YLE:n on ajateltu olevan kaikkia yhdenvertaisesti kohteleva palveluntarjoaja eli ilmainen, koska valtio ja me rahoitamme sen toiminnan. Siirtäköön linkkinsä muualle häiritsemästä.

Uutiset:
Tavalliset uutiset, jotka ovat mobiiliuutisissa.

Urheilu:
--"--

Mobiili Areena:
Tämä on mielenkiintoinen. Tärkeintä: Lähetykset ovat laadultaan kelvolliset näin pieneen ruutuun. Tarjonta on tässä vaiheessa mitä on, mutta laajenee todennäköisesti aika nopeasti. Tällä hetkellä näen mielenkiintoisena A-studiot ja näihin rinnastettavat ohjelmat. Muuta tarjontaa on lähinnä yksi jakso Neppajymykerhoa. YLE:n ohjelmia jaksaisi katsella lääkärissä, lentokentällä tms. odotellessa. Muutaman jakson A-studiota tai hyvää dokumenttia katsellessa tekee mielen virkeämmäksi ja odottelun jouhevaksi. BTW: YouTuben ohjelmat ovat paljon huonompi laatuisia kuin YLE:n.

Podcast Areena:
En ole koskaan ymmärtänyt podcasteja, mutta täällä on joitain radio-ohjelmia (ilmeisesti) podcasteina.

RSS:
Tämänhetkinen rajoittunut puhelimeni ei hanskaa RSS:ää.

Sää:
Iso huoh! Mikäli haluat katsoa esim. Pirkkalan sään, joudut selaamaan 4-6 sivua, jotta olisi mahdollista nähdä sää. Mutta linkkien perässä on teksti, sään tilaus maksaa sitä ja tätä. Miksi sitä ei voida sanoa heti ensimmäisellä sivulla ettei turhaan selaile itseään turhan syvälle sään syövereihin. Koska säätiedot saa ilmaiseksi netistä, en ymmärrä miksi maksaisin niistä YLE.mobi sivuillakaan?

Teksti-TV:
Tässä on kokoelma linkkejä Teksti-TV-softiin ja linkkeihin. Huomatkaa Sofia Digitalin ohjelman linkki. Suosittelen.

Ohjelmaopas:
Näyttää ohjelmatiedot. Ei kovin kätevä, sillä TV on tuettuna harvassa puhelimessa ja tuetuissakin puhelimissa on ohjelmaopas omasta takaa. Illan ohjelmatiedot saa järkevämmässä formaatissa muualta. (Harmi ettei telkku.com:n MIDletti enää toimi vaan pitää käyttää WidSetsin vastaavaa.)

Loput linkit ovat enemmän tai vähemmän turhia. Olen positiivisella mielin vain Mobiili Areenan osalta mikäli tämä ei käynyt jo selväksi. Tämäkin riittää, että menen sivuille uudestaan. Operaattorit tykkäävät, kun katson pari ohjelmaa putkeen. En katsonut siirrettyjä datamääriä, mutta luultavasti megatavuja ovat.

Tunnisteet: