Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, marraskuuta 13, 2008

Todettua

Yritin soittaa videopuhelun Elisasta Tele Finlandin liittymään. Ei onnistunut. Ajattelin ettei Tele Finland tue videopuheluita ja kokeilin Elisan ja Soneran välillä. Ei toiminut. Buaah! Elisasta Elisaan sentään toimii. Olisi luullut, että kahden suurimman operaattorin välillä videopuhelut olisivat toimineet.

Kuvio menee luultavasti näin: Operaattoreiden välisiä videopuheluita ei tueta, koska niillä on liian vähän käyttäjiä. Heitä on liian vähän, koska videopuhelut eivät toimi. Selvä muna kana ongelma. Soitellaan sitten tavallisia puheluja. Videopuheluja olisi voinut hyödyntää, kun toi 3.5G-verkko on tullut jo aikaa sitten meidänkin maalaispitäjään.

[Update]: Itsepäisyyspäivänä videopuhelut toimivat kaikille operaattoreille. Kyse oli tilapäisestä mielenhäiriöstä jonka uhriksi jouduin.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 14 marraskuuta, 2008 13:20, Anonymous Anonyymi said...

Piirikytkentäinen videopuhelu on 3G-verkon peruspalvelu, ei siis vaadi 3.5G:tä, joka viittaa HSPA-tekniikoihin.
Elisan ja Soneran webbisivujen mukaan yhdysliikenne videopuheluissa toimii. Olihan molemmat puhelimet varmasti 3G-verkossa, kun yritit videopuhelua?

Sonera:
http://www.sonera.fi/Puhelin+ja+liittym%E4/Palvelut/Yhteydenpito/Videopuhelut#Vaatimukset

ja

Elisa:
http://elisa.fi/matkaviestinta/index.cfm?t=201&o=499.15

 
At 18 marraskuuta, 2008 12:33, Blogger dalai said...

Tervepä terve,

Molemmat puhelimet olivat 3G-verkossa ja vieläpä 3.5G-verkossa --> puhelinten ei pitäisi pudota verkosta pois eikä olla huonon kuuluvuuden alueella.

Voihan se olla, että kyse on vain pärstäkertoimesta. Kokeilin videopuheluja Elisan ja Soneran välillä muutamana päivänä ilman tulosta.

 

Lähetä kommentti

<< Home