Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, joulukuuta 04, 2008

Nokia Maps 3.0 beta

Nokia Maps 3.0 beta
Kokeilin pikaisesti Nokia Maps 3.0 beta -versiota. Aluksi Maps ohjelma kaatui aina paikantaessa. Ongelma ratkesi, kun vanhat kartat poisti ja latasi uudet päälle. Ei riittänyt, että lataa uudet päälle, vaan ne piti näkyy tuhota ensiksi. Tämä oli tämän postauksen tärkein anti.

Miksi halusin päivittää epästabiiliin beta version Maps-sovelluksesta? Ensinnäkin minua kiinnosti suunnattomasti nähdä miten terrainkartat (maastokarttat) parantavat maaston mallinnusta ja mahdollisuus "maastosuunnistukseen". Eivätpä maastokartat näytä olevan tuettuna Tampereen seudulla. Ei edes läheisin pieni järvi ole piirtynyt kartalle. Suunnista siinä sitten :).

Toivottavasti maastokartat tulevat tarkemmiksi/tuetuiksi täälläkin, jotta maps-sovelluksesta olisi entistä enemmän hyötyä. Olisin joskus kaivannut niitä retkeillessä ilman oikeaa karttaa ja hieman harhautuneena pimeällä.

Toinen kiinnostuksen aihe oli, että onko Tampereelta mallinnettu yhtään nähtävyyttä 3D-muotoon? Ei ollut eikä yllättänyt. Ymmärrettävästi suurkaupungit mallinnetaan ensimmäiseksi. Helsingissä sentäs usea kohde on mallinnettu. Ehkä Tampereella ei ole mitään nähtävää?

Kolmas kiinnostusta herättävä piirre olisi ollut reittien ja paikkojen hallinta tietokoneelta käsin. Synkronoin Maps-sovelluksen Ovi.com:n kanssa, mutta en löytänyt sieltä karttoihin liittyvää tietoa. Ovi.com:n maps kuvake johtaa vain Nokia.com lataa kartat -sivulle. Ehkä tämä piirre lisätään julkiseksi kunhan se kypsyy lisää?

PS: Hakuvinkki: Mikäli et löydä katua tietyltä paikkakunnalta, hae ensiksi paikkakunta kartalta ja mene kartalla sinne. Sen jälkeen hae katu hakutoiminnolla ja johan löytyy. Tämä on tullut todettua useasti, kun etsittyä katua ei ole aluksi löytynyt.

[Update]: 09.02.2009 beta versio päivittyi. Maps 3.0 toimii nyt myös S60 3rd Edition FP1 laitteissa eli "vanhemmissa" puhelimissa. Sain vihdoin toimimaan vihdoin selain puolen tuolta Ovi.com:sta. Se vaati oman pluginin asentamista selaimeen saitin ohjeiden mukaan. Aikaisemmin siellä oli vain teksti, että Service ongoing tai jotain vastaavaa. Kyllä se tästä vielä paranee. Ai niin ja aikaisemmin synkronoimat paikat tulivat siellä esille, kun ihmettelin mihin ne katoavat.

Tunnisteet: