Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

MP3 IDv1 tagit kuntoon.

Kerroin aikaisemmin Aspyplayer-ohjelmasta, jolla voi lähettää kuunnellun musiikin LastFM:ään S60 puhelimesta. Asia, joka ohjelmassa otti hermoon, oli ettei se osannut näyttää soitettujen kappaleiden nimiä oikein. Kynnys asian selvittämiseksi ylittyi vihdoin ja otin selvää miten tagit saadaan kuntoon.

Ongelmanahan oli, että ohjelma ei osannut näyttä IDv2.x tageja. Päädyin kahteen vaihtoehtoon, jolla ne saa rykäistyä kuntoon:
  1. iTunes: Teet oman soittolistan kappaleille, jotka aiot siirtää puhelimeen ja muutat niiden tagit IDv1 muotoon. "Yksityiskohtaiset" toimintaohjeet mitä tehdä ja miten synkronoida puhelin ja iTunes keskenään.
  2. Käytä ID3 Editor Lite-ohjelmaa, jolla laitat käsin tagit kuntoon. Se on käyttöliittymältään hieman ruma, mutta ajaa asiansa hyvin ja on erittäin yksinkertainen käyttää.
Katselin myös monia muita tagienkäpistelyohjelmia, mutta niille näytti tuo IDv1 olevan ongelma tai ne olivat maksullisia. Näillä pärjään mainiosti.

Yo. ohjelmat eivät toimi Linuxissa, joten täytynee kokeilla vielä sielläkin jotain. CLI työkaluja pukkaa minkä jaksaa. Aikaisemmin olen kokeillut XMMS:ää ja Amarokia, mutta niiden tagiversio ei ole Aspy:n kanssa yhteensopiva.

Tunnisteet: ,