Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Bussikortin osto on vaikeaa

Tänään oli jälleen yksi päivistä, jolloin kaikki menee pieleen ja väärät valinnat seuraavat toisiaan. Esimerkki aamusta:
  1. Päätän mennä bussilla. Väärin: Autolla olisit välttynyt kaikelta tulevalta.
  2. Bussikortti on umpeutunut sairastamisen aikana. Yleensä lataan kortin ennen umpeutumista, jotta sitä ei tarvitse käydä lataamassa ennen liikkeelle lähtöä. Väärin: Olisit muistanut ladata ja olisit välttynyt kaikelta tulevalta.
  3. Odottelen kotona R-Kioskin aukeamista. Väärin: Ei se lataus sielläkään onnistu. Olisit lähtenyt heti ja ladannut kortin bussissa - olisit jo perillä.
  4. Ajattelin ladata kortin tavalliseen tapaan R-Kioskilla. Väärin: Kts. kohta 2 ja 3. R-Kioski oli täynnä kiihkeitä Madonna-faneja. Kirjaimellisesti, sillä kaikki asiakkaat eivät mahtuneet sisälle.
  5. Ladataan kortti sitten bussissa. Väärin: Olisit käynyt automaatilla. En käynyt, koska bussi saapui juuri. Pyydän kuskia lataamaan kortin. Yllätys yllätys lataus onnistuu ja koettaa maksun aika. Ensimmäinen kortti No success, toinen ja kolmas samalla linjalla. Alan tuntea paheksuvien kanssamatkustajien katseet selässäni. Point of No Return.
  6. Koska lipun latausta ei voi perua, kuski ottaa korttini itselleen. "Käyt sitten automaatilla keskustassa ja odottelen siinä." En mene keskustaan vaan jäisin välille. "No sen kortin voi käydä lunastamassa toimistosta." Eh eh missä se semmonen toimisto on... Keskustaan mars.
  7. Keskustassa bussikuski pysähtyy pysäkille, jossa automaatti on lähellä. Automaatti on tietenkin tyyppiä Nosto, jonka käyttäjiltä pankki veloittaa ruhtinaallisen rangaistuksen. Kätsyt kouraan ja takaisin bussiin lunastamaan bussikorttia takasin. En edes viitsi vilkaista muita matkustajia. Arvaan heidän ilmeet - ilmeilen itse ihan samoin tällaisissa tapauksissa.
  8. Vihdoinkin kortti on kourassa ja suunnistamaan takaisin sinne mistä tulin, josko sinne töihin pääsis...
Kortin lataus ei ole onnistunut bussissa kuin kerran tai kahdesti. Syinä tähän ovat useimmiten a) lataus ei toimi b) maksu ei toimi c) kuski ei osaa ladata d) on niin kiire/laiska/pelokas ettei halua vaan antaa mennä ilmaiseksi. Lataat sitten palatessa, kun on toinen kuski. Nämä olivat neljä hyvää syytä välttää kortin lataamista bussissa. Voi teitä Madonna-faneja mihin minut laitoitte! Ei sillä, että R-Kioskin tietojärjestelmät toimisivat kuin junan vessa. Tästäkin on kokemuksia.

PS: Pyöräilykautta odotellessa...

Tunnisteet: