Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Kärpästenyö

Mikä onkaan ihanampaa kuin herätä aamuyöstä kärpäsen surinaan sen lennellessä naamasi yllä. Yöllä kiusaava kärpänen aiheuttaa aina melkoisen raskaan pulman tai oikeastaan optimointi tilanteen.
  1. Joko heräät ja toivot listiväsi kärpäsen herättämättä muita saati itseä, jotta saat jälleen unen päästä kiinni.
  2. Et herää, nouse sängystä, vaan toivot kärpäsen tulevan niin hyvälle hollille, että saat listittyä helposti ja jatkat nukkumista.
Luulen, että vaihtoehto yksi olisi aina paras, mutta jostain syystä en koskaan toteuta sitä. Makoilen sängyssä odotellen kärpäsen laskeutumista milloin minnekin. Ongelma vai on siinä, että mikäli missaat ensimmäisen yrityksen, kärpänen välttelee sinua jonkin aikaa, kunnes se palaa. Ehdit vajota jonkinasteiseen uneen. Lisäksi odottelussa on suuri vaara, että k#¤%&$tää hermot, eikä sen jälkeen nukuta, koska adrenaliinitaso on noussut.

Sängyssä nukkuessa on helppoa missata ensimmäinen, toinen ja jopa kolmaskin shotti. Yritäpä tappaa kärpänen huitaisemalla pehmeää untuvapeittoa tai omaa korvaasi vasten? Ei muuten onnistu tai kipu on todellista. Tätä pompottelua jatkuu yleensä herätyskellon sointiin asti, jos ei oikein lykästä. Joskus lykästää ja joskus ei. Voiko ihanammin aamu enää alkaa - lauloi Johnny Liebkind 1970. Kyllä Google on ihana.