Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

maanantaina, elokuuta 28, 2006

Savohoitoa kaupunkilaiselle

Viikonloppuna täytin sukulointivelvoitteita, mieleisiä sellaisia, lähinnä kalastuksen merkeissä. Paikkana toimi Heinäveden legendaarinen Jyrkylinjärvi. Huomatkaa järvi ei lampi. Yllättäen unohdin ottaa kameran mukaan, joten olin kännykän varassa. Hauskaa oli ja kalaa tuli. Itse keskityin lähinnä kalojen kuvaamiseen, enkä niiden nostamiseen veneeseen. Arvatkaapa monta pääsi karkuun, kun virittelin kännykkää kalan nostoa varten?

Varkaus? Huoh! Sai sieltä sentään ostettua tupakinsytyttimeen menevän kännykkälaturin. Eihän kukaan lähde reissuun ilman laturia, kun akkua on yksi tolppa jäljellä. Vaikeaa oli. On hankalaa myydä kyseinen vekotin puhelimeen jota ei ole koskaan pitänyt kädessä, mutta jossa on muista puhelimista tuttu liitin. Kun oikea liike löytyi, palvelu pelasi ja alennustakin tipahti 30% tinkaamatta ja juttu luisti. Huomio: Kaikki savolaismiehet (originaalit) ovat saman näköisiä.

Tarkoitus oli lisätä yksi kalastusvideo tähän, mutta Bloggerin upload toiminto ei tykännyt mp4-muotoisesta "kuvasta" ja täräytti errorin ilman jatkomahdollisuuksia. Muiden kuin kuvien uploadaus on varmasti tarkoituksella on estetty. Töistä on hieman monimutkaista täräyttää saitille suoraan FTP:llä, enkä viitsi laittaa videota Googlen videopalveluun tms. Video täytynee laittaa kotoa missä röörit ovat auki. Ei sillä, että kyseisessä videossa olisi mitään hienoa, mutta onpahan yksi kännykkävideo tullut laitettua esille. Haluan siis sivistyä. Lisäksi haluan oppia laittamaan sen tänne. Itse asiassa hyvä sivusto kyseisten "koodien" etsimiseen on PimpWebpage. Siellä olivat kaikki, esim. video tauhkat, samalla sivulla, joten sopivan stringin löysi helposti.

Ja otsikkoon liittyvä osio? Kaikki, joilla on savolaisia sukulaisia, tietävät asian selittämättäkin eikä muiden tarvitse sitä tietää :D

[Update]: The Video (Video on kuvattu Nokian E70:llä)
KalanNosto The Video. Näkyy noilla object embed tageilla video lähtevän suoraa soimaan. En todellakaan halua, että kaikki lataavat sen defaulttina, vaikka en maksa kaistasta pätkääkään. Kännykällä olisi kiva venttailla viideon latausta vaikka olisi itse Ali G.