Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Ilmainen sanakirja kännykkään

Tivin sivuilta bongasin uutisen, jonka mukaan kännykkään saa ladattua ilmaisen sanakirjan. Sanakirja on MOT ja sen pitäisi toimia ilmaiseksi puoli vuotta. Sovellus on toteutettu Javalla, joten sen pitäisi pelittää melkein kaikissa puhelimissa.

Kokeilin sanakirjaa äkkiseltää ja havaitsin sen perin puutteelliseksi sanavarastoltaan. Mikä bisnessidea tässä nyt on? Jos ilmaisversio on sanavarastoltaan köykäinen, ei kukaan suostu siitä maksamaan sen muututtua maksulliseksi. Eihän ketään hyödytä tietää mitä cat trakoittaa. Harvinaisemmat sanat ovat aina hukassa. Kokeilin sanoja: Tramp, redeem, hollow ja swallow. Ei osumia. Seuraavaksi kokeilin toisin päin: Kaikki, koti (kotimaa löytyi, mutta ei koti sanaa), elämä ja ilkeä. Ei osumia. Mihin tällaista tuubaa tarttee?

Sanakirjassa on myös lueteltuna yleisimpiä fraaseja ja sanasto on lajiteltu aihepiirien mukaan, mutta silti ehdoton no go sovellus. Aivan liian rajoittunut. Olen pitänyt MOT sanakirjaa ilmeisen hyvänä tuotoksena, mutta mobiilisovelluksena se on aivan susi. Ihmettelen kovasti tällaisen edes julkaistun. Huoh!

ps. Sanakirja on reissuun sopiva sanakirja, joten kai se selittää sen rajoittuneisuuden.

Tunnisteet: