Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Liian vähän aurinkoa

Mistä tietää, että tänä syksynä ja talvena aurinko on paistanut liian vähän tai tavallista vähemmän? Kellosta. Minulla on kello (on ihmisiä, jotka edelleen käyttävät kelloa = muinaisjäänteet), joka toimii valokennolla ladattavalla akulla. Tänä aamuna huomasin kellon pysähtyneen. Tämä tarkoittanee sitä, että kello ei ole saanut tarpeeksi valoa pitkään aikaan, joten a) kello on joko rikki tai b) valoa on ollut saatavilla liian vähän. Uskoisin vaihtoehtoon b) sillä en halua, että kello olisi mennyt rikki. Yllätys? Tiedän asioiden oikean tolan töistä palatessa, sillä jätin kellon saamaan valohoitoa ihan kirjaimellisesti. Suap nähä miten käy.

Voisiko tätä tehdä enää huonommin? via [ Kaleva]

[Update]: Kello ei herännyt, joten siihen täytyy vaihtaa uusi valokenno. Kenno kesti noin 4,5 vuotta ja vaihto maksaa noin 38 Eur. Patterit olisivat tulleet paljon halvemmiksi. Ajattelin kelloa ostaessani, että laiska mies ei jaksa vaihtaa pattereita vaan kuinka kävikään? Vaihdetaan vuorostaan kennoja.

[Update2]: Originaaliksi syyksi paljastui kuitenkin se, ettei kenno ollut latautunut. Kenno oli muuten kunnossa. Sain kellon takaisin latauksen jälkeen eikä siitä koitunut minulle kuluja. Perun valitukseni aiheesta.

Tunnisteet: