Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Politiikkaa tulisi tehostaa

Miksi Suomen tulisi siirtyä kaksipuoluejärjestelmään? Vastaus on selvä, koska kaikkea muutakin tehostetaan, tulisi myös politiikkaa tehostaa. YT-neuvottelut käyntiin hopi hopi. Kokoomus, KD, RKP ja Vihreät yhdistetään Keskustaan ja punaiset puolueet SDP:hen. Loput saavat valita minne menevät, vaikka kotiin. Tällä hetkellä tämä olisi mahdollista, koska kaikki puolueet ajavat suunnilleen samoja asioita hieman eri vivahtein ja EU päättää muutenkin kaikesta tarpeellisesta. Turhaa on ruokkia liian monia poliitikkoja.

Poliitikkojen ja puolueiden määrän vähentämisestä aiheutuisi pelkkää plussaa:

  • Valtion puoluetuen määrä vähenisi merkittävästi, koska jakajia olisi vähemmän. Ei hernekeittopurkki maksa liikaa kaupassa, jotta sitä tarvitsisi saada ilmaiseksi torilla jokaisena viikonloppuna.
  • Tarvittaisiin vähemmän poliitikkojen eläkevirkoja, jolloin virkoja saataisiin hoitamaan todelliset ammattilaiset ja rahaa säästyisi.
  • Ympäristöä säästyisi paljon, koska ei olisi niin monta edustajaa ajelemassa ympäri Suomea keräämässä säälipisteitä. Ei tuotettaisi turhia materiaaleja ja melusaasteen määrä vähenisi. Lisäksi taksit voisivat kyyditä oikeita asiakkaita edustajien sijaan todellisen tarpeen mukaan.
  • Äänestys olisi paljon helpompaa. Voisi äänestää oikeata ja väärää puoluetta. Vaalijulisteetkin olisivat pienempiä kuin ennen, koska olisi vain toinen puolue jota haukkua kaikkien nykyisten sijaan.
  • Vaalitentit olisivat lyhyempiä. Niitä voisi jopa katsoa. TV:stä tulisi parempaa ohjelmaa, koska ei tarvitsisi täyttää niin montaa kiintiöminuuttia eri puolueille.
  • Eduskunnan lisärakennus voitaisiin vuokrata ja sillä rahalla palkata pari uutta sairaanhoitajaa hoitamaan eläkkeelle jääneitä kansanedustajia.
  • Suomessa tuulisi vähemmän, koska pienpuolueiden ei tarvitsisi kääntää takkeja niin usein.

Politiikassa olisi tehostamisen tarvetta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että ei tällaista päätöstä tehdä, koska kukaan ei leikkaa omaa kättään irti vapaaehtoisesti ilman suurempia vaurioita etummaisissa aivolohkoissa.

Tunnisteet: