Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Nettisijoittaja-kilpailu

Päätin osallistua Nettisijoittaja-kisaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Mikäli haluatte minut listoillennen, laittakaa mailia tai kommenttilaatikkoon requestia. Katsotaan miten tällä kertaa käy?

En muista, että olisin jäänyt koskaan tappiolle, joten nyt olisi hyvä aika jäädä. Tämä on sikäli erikoista, koska kisa on käynnissä vain lyhyen ajan jolloin tappiolle jääminen on ihan normaalia. Mikäli samat sijoitukset pitäisi useamman vuoden ajan, pääsisi mitä todennäköisimmin voitolle. Kisa edistää täten suurta saatanaa (MS Word esitti tässä kohden, että tarkista, sopiiko sana kirjoittamasi tekstin tyyliin. Kohta se määrää jo tekstin sisällönkin.) kvartaalitaloutta, lyhytnäköisyyttä ja antaa ihmisille väärän kuvan osakesijoittamisesta pelinä. Ryhtykäämme kisaan oikealla mielellä.

Nykyisin sijoittaminen on paljon helpompaa ja vaatii vähemmän pääomaa kuin ennen. Jopa lapsetkin voivat harjoittaa sitä - Katso mummi, ostin juuri osakkeen viikkorahoillani. Jonkin lain myötä osake-erän minimiostoraja putosi yhteen osakkeeseen. Tällä haluttiin edistää kapitalistisen systeemin tunkeutumista yhä syvemmälle yhteiskuntaan. Hyi yäk! Mikäli satut pitämään kahvista/pullasta/sämpylästä/lohivoikkarista osta mahdollisimman monen yhtiön yksi äänivaltainen osake (en edes tiedä täytyykö sen välttämättä olla äänivaltainen), jotta pääset yhtiökokoukseen.

Yhden osakkeen omistaminen kultakin yhtiöltä on kiva tapa antaa takaisin kapitalistiselle systeemille (en ole antikapitalistinen, mutta pidän järjestelmän rankaisemisesta). Ensinnäkin pankille koituu hallinnointikuluja maksimaalisesti per osake. Pankithan riistävät meitä jo tarpeeksi, joten miksi emme riistäisi vuorostaan heitä (tottahan toki he ottavat meiltä rahat takaisin tavalla tai toisella). Toiseksi riistofirmat, kuten xxx, joutuvat lähettämään sinulle vuosikertomuksen (vai jaetaanko vuosikertomus nykyään ainoastaan vain yhtiökokouksessa). Joka tapauksessa niteen hinta on suurempi kuin osake, jos osake maksaa esimerkiksi 0.20 snt. Lisäksi he joutuvat keittämään kahvet ja leipomaan pullat juuri sinua varten, kun olet lukeutuneena osakkeenomistajien etuoikeutetttuun joukkoon.

Järjestelmän riistämisessä on vain yksi pieni haittavaikutus, se syö ympäristöä yhyy! No, Nettisijoittaja-kisa ei syö ympäristöä netin käyttöä enempää ja muutenkin siellä tulee luuhattua, joten kipin kapin ilmoittautumaan.

Ps. Kursivoinneista huomaten postaus on tehty laiskasti, eikä kaikkia detailjeja ole viitsitty tarkistaa :D

Tunnisteet: