Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Jalkapallo-ottelut netissä

YLE lähettää kohta UEFA-cupin otteluita suorana netissä. Hienoa toimintaa! Näin saadaan lähetettyä ohjelmia joilla ei ole tarpeeksi katsojakuntaa, jotta niitä voitaisiin näyttää kansallisilla kanavilla, mutta on hyvää palvelua katsojille s.o. TV-luvan maksajille. Lisäksi katsoja voi valita kumman ottelun haluaa katsoa. Tätä ei olisi voinut tehdä mikäli ottelu näkyisi TV:ssä. Ainoa ongelma tähän asti on ollut se, etten ole koskaan saanut lähetystä näkyviin edes Wintoosalla. Onko ollut ruuhkaa? YLE:n mukaan kaistaa on ollut tarjolla riittävästi, joten vika on ilmeisesti jossain muualla.

Kokeilin pikaisesti joitain ASX-listalla olleita streameja jotka näkyivät Totem Playerilla. Saapa nähdä kuinka eksoottista formaattia YLE käyttää, että näkyykö lähetys koneella? Tod. näk. YLE:llä on käytössä jokin DRM-variantti jolloin en kyseistä matsia näe. Hubaa!

[Maapon loppukaneetti]: Meillä on maailman suloisin vauva ja btw sen nimi on Ossi.

[Update]: Ei näkynyt
yllätys yllätys. Playeri meni jumiin. Ottaa hermoon, kun näinkin hieno idea pilataan huonolla toteutuksella. EU:n pitäisi haastaa YLE oikeuteen, koska kaikilla ohjelmilla ja käyttöjärjestelmillä ohjelmaa ei voi katsoa. Tällähän perusteltiin sitä, kun iTunes haastettiin oikeuteen. Onneksi skrubu on kommentoinut oikeustoimia, joten itsellä ei tarvitse vaivautua tekemään sitä huonosti.

Tunnisteet: