Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Kaik o viäty

Erääseen järveen täällä istutetaan vuosittain hieman kirjolohia. Järvellä on pyyntirajoitukset voimassa jonkin aikaa, jotta kaloja ei nostettaisi heti istutuksen jälkeen ylös. Rajoitukset poistuivat tänään. Huomansin sen, koska järvenlahti, jonne kalat istutettiin, oli isketty täyteen verkkoja. Niitä oli varmasti yli kaksikymmentä. Lisäksi järvellä oli tavanomaista enemmän kalastajia veneineen.

Eivät kirjolohet taida viihtyä pitkään järvessä, kun ne ryöstökalastetaan. Mitähän ne ihmiset niillä kaloilla tekevät? Antaisivat edes jonkinasteisia mahdollisuuksia tällaisille siviilikalastajille. Ei niitä tarvitse heti sieltä nostaa.

Tuntuu turhauttavalta tällainen. Miksi kalojenistuttaja istuttaa kalat järveen, jos ne heti tilaisuuden tullen nostetaan sieltä pois. Missä välissä ne pääsevät kasvamaan? Mitä hyötyä on koko istutuksesta? Se että hirmukalastajat saavat ensimmäisellä viikolla saalista. Olisiko taloudellisesti tehokkaampaa, jos istuttajat antaisivat kalat suoraan hirmukalastajien kouraan. Ei tarvitsisi viritellä verkkoja turhaan järvelle. Säästäisivät aikaa ja voisivat keskittyä oluenjuontiin.

Vali vali. En vain itse saa kalaa :)

Tunnisteet: ,