Laamat.com

Kai täällä keskitytään kaikenlaisiin järjettömyyksiin?

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Tahtoisin jäätelötötteröä

Ehkäpä tahdonkin juuri siksi, etten koskaan onnistu niitä ostamaan. Ongelmana on nimittäin se, että tötteröitä myyvät kojut eivät hyväksy pankkikortteja. Esimerkki tapaus: Kurvaan autolla kioskin eteen vain huomatakseni kyltin - vain käteistä kiitos!. Arvatkaapa jaksaako kesähelteellä lähteä kurvailemaan pankkiautomaatille ja ennen sitä etsimään parkkipaikkaa. Vastaan puolestanne, että ei jaksa. Minulla on harvoin käteistä mukana, joten kärsin tästä ongelmasta tai oikeammin puolisoni ja lapset.

Langattoman vallankumousen aikana ihmettelen suuresti, miksi tötterökioskit eivät hanki langattomia maksupäätteitä. Keksin äkkiseltään kolme syytä:
  1. Päätteet maksavat paljon suhteessa kojusta saatuun tuottoon. Olen nähnyt useissa kaupoissa langattomia maksukortinlukijoita, mutta epäilen niitä hintaviksi tai niiden kantomatka on lyhyt tms.
  2. Kioskeissa riittää asiakkaita pelkällä käteismyynnilläkin. Suosituimmilla kioskeilla näkee jonoja.
  3. Myyjät ovat pääsääntöisesti nuoria kesätyöläisiä ja heidän opettamisensa päätetyöskentelyyn ongelmineen voisi vaatia sekä liikaa resursseja että vastuuta, jota heille ei voi antaa.
Ei auta kuin kärsiä tästä vakavasta ongelmasta. Ainakaan ei kannata muuttua vaan muistaa valittu marttyyrin osa.

Tunnisteet:

2 Comments:

At 19 kesäkuuta, 2007 12:47, Blogger Marlock Birchsson said...

Ite harmittelen joka ikisellä jätskireissulla samaa ongelmaa. Jos lapsille on jäätelöä luvattu niin sitä sitten juostaan ympäri kylää että löytää sen parkkipaikan...

1. GPRS:llä toimiva pääte maksaa ~700 ecua + yhteyskulut, muutaman tötterön saa myydä siihen rahaan. Plus negatiivisena puolena sitä rahaa ei voi pimittää tuotoista (en kyllä epäile edes että kukaan käteisen rahan kanssakaan niin tekisi. Eihän?) Oletko saanut muuten koskaan kuittia jätskikiskalta?

2. Aivan.

3. Maksupääte on niin helppokäyttöinen että jopa ylioppilas sitä osaa käyttää.

Ykköskohdan syyt taitaa olla se minkä takia emme koskaan maksa kortilla tötteröitämme...

 
At 19 kesäkuuta, 2007 19:45, Blogger dalai said...

Kuitittomuus on varmaan se varsinainen syy. Olen vain haluton uskomaan, että nuoret kesäjampat laitetaan harmaantalouden välineiksi tietämättään ja vieläpä tyttöset :D

 

Lähetä kommentti

<< Home